Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Schoorsteenbrand woning Kortgene

Toegevoegd: 03-12-2016, 20.12 uur
Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij.
Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij.
© Foto: Twitter / @WA_OSB_Thema
Door: Roland de Jong

KORTGENE - De brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een flinke schoorsteenbrand bij een woning in Kortgene.


Bij de brand aan de Weststraat kwam behoorlijk wat rook vrij. De Noord-Bevelandse brandweer kreeg assistentie van de ladderwagen uit Goes.

Er is niemand gewond geraakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissingse (5-12-2016 om 03:28)
@ Kees: Een hg combi stoot bijna niks uit, dus dat is slap gel.l en een sigaret is minder erg dan als die diesel auto`s! Die zouden verboden moeten worden
Thera (4-12-2016 om 17:20)
Open haard in je huis is kankerverwekkend ja. Maar daarvoor kiest ieder toch zelf, lijkt me niet zo'n punt voor deze site. Kosten voor vergoeding van schoorsteenbrandje zijn enorm begreep ik dus daar hoeft men zich hier ook verder niet druk om te maken.
Schoorsteen-Schoon (4-12-2016 om 16:45)
Als iedereen netjes zijn haard laat vegen 1 keer per jaar is er niets aan de hand. Ook netjes droog hout stoken. Wij als noord bevelands bedrijf hebben besloten om deze mensen een gratis Veegbeurt aan te bieden. Hopende dat zij in het vervolg elk jaar hun schoorsteen laten vegen door ons bedrijf. Gelukkig alles goed afgelopen is. Grt j.s.
Michael (4-12-2016 om 09:11)
Vraag me toch altijd af hoe je het voor elkaar krijgt... 1 x vegen per jaar en fatsoenlijk droog hout stoken en niemand heeft er last van en geen fik in de pijp... En wat betreft het verbieden Kakebeke, schoon en droog hout en er is niks aan de hand, tevens stookt compleet Scandinavie, Rusland, en het complete Oostblok op hout, nog maar te zwijgen over Canada, Amerika en Alaska.. Dit gaat al eeuwen zo.. Ik zie het probleem niet. Nee de buurman met zijn buitenhaard, lekker alles erin gooien van papier tot nat hout en rubber, lekker heel de wijk blauw zettend... Alles heeft voor en nadelen, laat ze eens een filter ontwikkelen voor de houtkachel, wellicht is dat een oplossing.
joke (4-12-2016 om 00:34)
Beste Kakebeke als iedereen de schoorsteen jaarlijks laat schoonmaken en gewoon droog hout stookt, is er niks mis met openhaarden. Weet u trouwens hoeveel vuile lucht uit Engeland en Belgie hier overwaait? Daar hoor je niemand over....
kees (3-12-2016 om 23:57)
U heeft waarschijnlijk geen centrale verwarming kakebeke? Die stoot namelijk dezelfde rook uit. Als mensen schoon en droog hout gebruiken ruik je niets en komt er geen rook uit de schoorsteen en is het een schone verbranding gelijk aan een cv. Echter er zijn nog wel eens mensen die geverfd hout er in gooien of hout wat geen jaar gedroogd heeft en dan vraag je om problemen. Het beste is droog palet hout daar heeft geen mens last van, die zijn absoluut niet kankerverwekkend. Sigaretten daarentegen wel maar das een ander verhaal en probleem. Dat zou pas verboden moeten worden
Cookie-instellingen beheren