Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 31 km

Half jaar cel voor man die agent bijna aanreed

Toegevoegd: 05-12-2016, 15.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 35-jarige Middelburger T. de M. die op 4 juli dit jaar in de Roozenburglaan in Middelburg bijna een politieagent van de sokken reed, is maandag doorvoor door de rechtbank in Middelburg veroordeeld.


De Middelburg kreeg een celstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk, een rijontzegging van twee jaar plus het betalen van 480 euro smartengeld opgelegd. Daarnaast heeft de rechtbank geheel volgens de wens van de officier van justitie ook de auto van de man verbeurd verklaard.

De M. reed in wat rond terwijl zijn auto niet-APK-gekeurd was. In de Roozenburglaan was de politie op dat moment met bezig met de controle van een fietsster. Het geluid van de auto van De M. was al op afstand te horen en de politie besloot hem te laten stoppen.

De M. was overigens al eerder aangehouden omdat zijn APK niet in orde was. Hij zei in paniek te zijn geraakt en daardoor het stopteken had genegeerd, was uitgeweken om de agent niet te raken en er vandoor was gegaan. De agent die op de rijweg was gaan staan en het stopteken had gegeven, moest opzij springen om het vege lijf te redden.

In het vonnis volgde de rechtbank de redenering van de officier van justitie. Die stelde dat De M. het risico had genomen de agent daadwerkelijk aan te rijden met alle gevolgen van dien. Evenals de officier vond de rechtbank dat hier sprake was van poging doodslag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klopt niet (6-12-2016 om 17:15)
Mmmm, dan mag de man die over het been van mijn schoonzoon reed -terwijl hij stopte om de man voor te laten- wel n jaar de bak in...?
@ Mikel (6-12-2016 om 12:28)
Nee dat is niet vreemd, want een agent is duidelijk herkenbaar met zijn of haar kleding. Moeten ze op het fietspad staan en hun hand omhoog steken? Dan kan je als bestuurder altijd roepen dat je de agent niet zag of dat hij op t fietspad stond, duuuh
mikel (6-12-2016 om 10:31)
toch vreemd wie ging er nu midden op de weg staan dat is toch vragen om
Kees (5-12-2016 om 18:59)
Een half jaar voor een poging tot doodslag is wel heel erg weinig. Had minstens 5 jaar moeten zijn zonder aftrek
Cookie-instellingen beheren