Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte steekpartij vrijgesproken

Toegevoegd: 05-12-2016, 15.28 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 20-jarige Middelburger B. I., tegen wie een celstraf van anderhalf jaar waarvan zes voorwaardelijk plus de tenuitvoerlegging van een eerder vonnis van dertig dagen was geëist, vrijgesproken.


I. werd ervan verdacht op 11 augustus van dit jaar een achttienjarige Vlissinger met een mes te hebben gestoken. Het slachtoffer liep een dubbele klaplong op. I. was de regelaar van een massale vechtpartij tussen een Middelburgse en een Vlissingse groep jongeren. De aanleiding voor die vechtpartij was een eerdere ruzie tussen de twee groepen tijdens de Middelburgse kermis.

Op en bij het Oosterscheldeplein werden de nodige klappen uitgedeeld waarbij iedereen vertelde dat I. met een mes had gestoken, maar niemand het ook echt had gezien. De rechtbank oordeelde dan ook dat er geen enkel bewijs was die de aanklacht van het slachtoffer kon staven en kwam dus tot vrijspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (6-12-2016 om 11:34)
Lekker ventje dit. Dus organiseren van massale vechtpartijen in openbare gelegenheden is prima toelaatbaar? "Iedereen" beweerde dat deze knul gestoken had en toch is het niet voldoende? Wat een rechtssysteem hebben we toch...