Brandweer haalt kat uit boom

Toegevoegd: 06-12-2016, 09.21 uur

Door: Manfred Berrevoets

KOUDEKERKE - De hulpdiensten zijn gisteravond uitgerukt voor een kat die al sinds donderdag in een boom zat aan de Zwigtmansweg in Koudekerke.

De brandweer rukte rond 20.00 uur uit met een ladderwagen om de kat, die op ongeveer twintig meter hoogte zat, naar beneden te halen. Na enkele pogingen het beest te redden slaagde een brandweerman erin de kat te pakken. Het beestje beet echter in zijn vinger dwars door zijn handschoen heen en sprong uit het bakje van de ladderwagen naar beneden.

Hierna is de kat naar het huis van zijn baasjes gerend. De eigenaren van de kat zijn vervolgens met het hem naar een dierenarts gegaan. De brandweerman zal zijn wond laten behandelen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (9-12-2016 om 11:22)
@An, nee hoor, ik ben een realist. Ontkracht mijn mening maar eens door een nota te zien waarop de bedragen staan afgebeeld die verhaald worden op de belastingbetaler! Het is niet zo dat er 1x per jaar een kat in de boom zit. Bovendien hoop ik dat alles prima gaat met de held: Brandweerman! Die kat kan mij gestolen worden, die kiest er toch zelf voor om de boom in te gaan!
An (7-12-2016 om 19:03)
@Terneuzenaar, bent u nu echt zo naief dat u denkt dat we hierdoor een cent meer belasting gaan betalen? Kom nou.... Als je gaat analyseren hoeveel geld dit soort reddingsacties werkelijk kosten en je slaat dat eens om per hoofd van de velastingbetalenden in Nederland dan denk ik dat je ver en verder achter de komma aan t zeuren bent! Fijn dat t beestje weer thuis is! Hoop dat ie niks heeft overgehouden aan zijn avontuur...
Anoniempje (7-12-2016 om 07:50)
Zeg stank voor dank... Wat is dit nou weer voor domme reactie?! Net of een hond nooit zal bijten! En zeker in nood. Vast nog nooit meegemaakt? Alle dieren in nood raken na zoiets in paniek. Sterkte voor brandweerman EN de kat!
huib (6-12-2016 om 22:25)
gekkenwerk van de brandweer, een kat komt ten alle tijde vanzelf uit de boom. heb het al vaker gezien, op het laatste moment springen ze alsnog naar beneden.
johanna (6-12-2016 om 22:18)
ik bewonder de brandweer mannen weer 1000 x dank . en wat een reactie over een poes waarom zijn het stomme beesten ? een hond kan ook rare dingen doen .hoe vaak lees je niet dat ze een mens of kind aanvallen ?? het zijn en blijven dieren . ik ben blij dat ze weer veilig thuis is .
Elly (6-12-2016 om 22:05)
Dat sommige individuen stomme opmerkingen maken over katten zegt al heel wat over hen. Als je al dagen in de stress zit omdat je niet uit een boom kan komen en er halen mannen in donkere pakken je uit de boom, is begrijpelijk waarom de kat zo reageert! Toppie van de brandweermannen!