Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

15 Kilo zwaar illegaal vuurwerk in woning

Toegevoegd: 06-12-2016, 10.53 uur
Een deel van het aangetroffen vuurwerk. Een deel van het aangetroffen vuurwerk.
Een deel van het aangetroffen vuurwerk.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

KERKWERVE - In een woning aan de Ring in Kerkwerve is maandag bijna 15 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat heeft de politie zojuist naar buiten gebracht.


De politie kreeg tijdens een politieonderzoek informatie over het vuurwerk. Het illegale vuurwerk bestond uit onder meer ruim acht kilo aan Cobra's 6. "Dit is zwaar vuurwerk. Een cobra 6 heeft namelijk de explosieve kracht die vergelijkbaar is met die van een handgranaat", aldus de politie.

Verder werden nog bijna vijfhonderd nitraten gevonden. In de woning was niemand aanwezig. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Tegen een 17-jarige verdachte uit Kerkwerve wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt nog op het politiebureau uitgenodigd om een uitgebreide verklaring af te leggen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verrassing (8-12-2016 om 15:06)
@j.hagel: Wat zijn we weer lekker betweterig bezig! Het gaat er om dat er illegaal vuurwerk in een woonhuis is opgeslagen. Fijn hoor als je daar buren van bent. En als daar nu fik uitbreekt? We snappen met zijn allen ook wel dat het geen handgranaten zijn. Dat hele vuurwerkgebeuren moet gewoon verboden worden. Er wordt een hoop schade aangericht, het hele milieu wordt even in een uurtje verpest.. Nee hoor, als we maar lol hebben! Er worden miljoenen voor uitgegeven. Oh, wat hebben we het toch slecht met z'n allen!
j.hagel (7-12-2016 om 08:33)
man man man... de politie laat wel wat te wensen over aan de omschrijving van die rotjes het tegendeel is bewezen en te vinden op youtube. handgranaten kan je niet vergelijken met dit VUURWERK . een handgranaat is gemaakt op muurtjes/deuren en mensen om te leggen. dit soort VUURWERK is gemaakt om een grote knal te genereren! oké .... je ze niet aansteken en in je mond stoppen en er een trekje van proberen te nemen... maar ja ,het zijn ook geen sigaren :-)
jan (6-12-2016 om 13:53)
sluit ze maar op t/m 2 januari
Kornelis (6-12-2016 om 11:49)
Wat een geldverspilling voor een 17 jarige snotneus ! Ouder(s) ??? Weggegooid geld knallen is niet meer ïn" hoor! Meer aso gedrag.
Cookie-instellingen beheren