Weerbericht:
Sluierwolken, in het noorden kans op een mistbank, overdag zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Taakstraf geëist voor seks met meisje (14)

Toegevoegd: 07-12-2016, 16.39 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 24-jarige Middelburger S. N. die woensdag een taakstraf van honderd uur tegen zich hoorde eisen voor het éénmalig hebben van seks met zijn toenmalige veertien jarige vriendin had weinig weerwoord. Hij bekende en achteraf had hij misschien beter kunnen weten. ,,Het is zoals het is'', zei hij tegen de rechters.

Vier jaar geleden had de Middelburg een relatie met het meisje en - volgens hem - wilde zij seks. Dat gebeurde dan ook en enkele maanden daarna eindigde hun relatie. ,,Na die ene keer is er niets meer gebeurd', hield N. de rechtbank voor. Dat het meisje veertien jaar jong was wist hij niet. ,,Ze had gezegd dat ze zestien was''. De zaak tegen I. kwam aan het rollen na strubbelingen binnen het gezin van het meisje, het Openbaar Ministerie kwam achter de seksuele gemeenschap en N. werd ambtshalve vervolgd.

Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk legde het nog maar eens uit: ,,Het maakt absoluut niets uit of iemand wel of niet weet dat ze jonger dan zestien is en of iemand wel of niet ziet dat ze ouder is. Het maakt ook helemaal niks uit of ze wel of geen seks wil. Is ze jonger dan zestien en u heeft seks met haar dan is het einde oefening en bent u strafbaar. Zo simpel is het. Punt uit.''

Voor N. heeft de vervolging alléén al vervelende gevolgen: hij heeft een afgeronde opleiding in de maatschappelijke dienstverlening, wil daar graag een baan in en krijgt alleen al door die verdenking geen Verklaring Omtrent Gedrag (VAG). Dus ook geen baan in die sector. Over vier jaar wordt gekeken of hij mogelijk alsnog voor een dergelijk bewijs van goed gedrag in aanmerking komt.

De advocaat van N. meende dat een eventueel op te leggen voorwaardelijk straf in dit geval ruim voldoende zou zijn. De uitspraak is op 21 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuws meisje (8-12-2016 om 19:57)
Ja maar ik snap dat meisje ook niet hoor. Ze zal er wel van genoten hebben , ze is toch zelf de relatie met de jongen aangegaan. Gaat het uit dan pakken ze de jongen op deze manier terug. Nou ze kunnen beter haar ook straffen!!
O. Jong (8-12-2016 om 10:46)
Ik vraag me af of iemand van 19 wel een volwassen man is?
P van D (7-12-2016 om 18:23)
Dit is WERKELIJK waar onbegrijpelijk.. Met drank op zonder schade kreeg ik 240 uur werkstraf en 2400 euro boete maar iemand die met een kind seks heeft word gematst ??? Dus eigenlijk wil justitie hierbij zeggen je als volwassen man beter met kinderen naar bed kan gaan dan alcohol drinken ????
kees (7-12-2016 om 18:12)
Dus voor pedofilie krijg je dezelfde straf als voor winkeldiefstal? Fraai is dat. Ik had hem een half jaar vast gezet.
Edd (7-12-2016 om 18:06)
,,Het maakt absoluut niets uit of iemand wel of niet weet dat ze jonger dan zestien is en of iemand wel of niet ziet dat ze ouder is. Het maakt ook helemaal niks uit of ze wel of geen seks wil. Is ze jonger dan zestien en u heeft seks met haar dan is het einde oefening en bent u strafbaar. Zo simpel is het. Punt uit.'' Wat belachelijk kort door de bocht en zwaar onredelijk. Dat het strafbaar is om met een meisje van 14 seks te hebben okee, maar als zij liegt over haar leeftijd wat kan je daar dan als man zijnde aan doen? In het vervolg haar id checken???
An (7-12-2016 om 17:24)
Hiervoor een taakstraf, wanneer hij weet dat zij minderjarig (en dus altijd strafbaar)? Als op een advertentie reageert, waar in staat dat zij 22 a 23 jaar is en er ook zo uit ziet, krijg je gevangenisstraf. Rare verhouding