Weerbericht:
Vannacht opklaringen, vooral morgen overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM: Jaar cel voor laatste verdachte zedenzaak

Toegevoegd: 08-12-2016, 20.31 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen een nu 51-jarige man uit de gemeente Veere is donderdag een celstraf van een jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist. De man, die heeft bekend, is de laatste verdachte in de Zeeuwse jeugdprostitutiezaak 'Roghun'.

Dertien Zeeuwen die net als de 51-jarige hoorden eerder al celstraffen van vier tot acht maanden tegen zich eisen voor het hebben van betaalde seks met een 17-jarige meisje. Tegen de loverboy van het meisje was vier jaar cel geëist.

Net als alle andere klanten van het meisje had ook deze verdachte niet het idee dat ze 17 was. Als hij dat had geweten was hij nooit aan de betaalde seks met haar begonnen, zo liet hij via zijn advocaat. De verdachte zelf was niet op de zitting verschenen. Uit angst voor herkenning, de media-aandacht, zijn baan die op de tocht zou komen te staan bij het bekend worden. En niet te vergeten zijn nieuwe vriendin die van niets wist.

De Veerenaar had via een site midden november 2014 een hotel in Renesse geboekt en daar het meisje uitgenodigd. Twee keer die dagen had hij seks met haar gehad en gezien het leeftijdsverschil tussen hen had hij haar gezegd dat als er iemand naar hun relatie 'oudere man, jong meisje' zou vragen, zij moest zeggen dat ze zijn dochter was die een dagje kwam stappen in Renesse.

De rechtbank doet evenals in de voorgaande zaken uitspraak op 19 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750