Vijf stropers betrapt en opgepakt

Toegevoegd: 09-12-2016, 18.19 uur

Door: Manfred Berrevoets

NIEUW-NAMEN - Donderdagmiddag zijn vijf mannen uit Engeland op de Parallelweg in Nieuw-Namen aangehouden op verdenking van stroperij in de Emmapolder.

De mannen liepen omstreeks 15.40 uur op een aan andere jagers toebedeeld jachtveld, terwijl zij vier hazewindhonden op wild lieten sporen. De mannen werden betrapt door de rechtmatige jagers. De verdachten probeerden te ontkomen, maar werden klemgereden door de andere jagers.

De politie heeft de mannen voor verhoor meegenomen naar het bureau in Hulst. De honden zijn in beslag genomen. Na verhoor van de mannen is in overleg met de officier van justitie besloten om de honden terug te geven.

Wel hebben de mannen ieder een flinke geldboete gekregen voor hun illegale stroperspraktijken. De processen-verbaal worden naar hun huisadres gestuurd. Vervolgens zal de Engelse justitie het geld innen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (10-12-2016 om 14:28)
Eindelijk! Ze hebben alle polders in Zeeuws Vlaanderen al leeggestroopt. Er is geen haas of fazant meer te bekennen. Jammer dat ze de honden terug hebben gekregen. Zullen elders wel weer gewoon met hun stroperspraktijken verder gaan.
R2 (9-12-2016 om 19:20)
Is het erg dat ik wat moet lachen om de straf die de rechter heeft opgelegd?? Hier zou je in een ander land niet mee weg komen. Wat zijn we toch braaf en bijgelovig