Weerbericht:
Vandaag en morgen stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonde bij woningbrand Oudelande

Toegevoegd: 11-12-2016, 00.51 uur
Door: Manfred Berrevoets

OUDELANDE - De brandweer is zaterdagavond lange tijd bezig geweest met een brand in een woning bij Oudelande.


Om 22.30 uur werd er een schoorsteenbrand gemeld bij een woning aan de Zwinweg. De melder was alleen in de woning aan gaf aan dat hij naar buiten zou gaan. Na aankomst van het eerste blusvoertuig werd buiten de woning een gewonde man aangetroffen door de brandweer. De gewonde is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De schoorsteenbrand had zich inmiddels uitgebreid in de woning. De brand is dan ook opgeschaald naar een middelbrand. De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van verdere uitbereiding. Hiervoor zijn twee blusvoertuigen en een autoladder ter plaatse gekomen.

De brand bevond zich rondom de schoorsteen op het dak. De vuurhaard was lastig te bereiken omdat zich onder de dakpannen een rieten kap bevond. De dakpannen moesten eerst worden verwijderd waarna de brand tussen het riet kan worden bereikt.

Om 00.30 uur waren alle vuurhaarden geblust en kon het sein brandmeester worden gegeven. Stichting Salvage wordt ingezet om hulp te bieden bij het afhandelen van de schade.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren