www.hvzeeland.nl

Gewonde bij woningbrand Oudelande

Toegevoegd: 11-12-2016, 00.51 uur

Gewonde bij woningbrand Oudelande
Door: Manfred Berrevoets

OUDELANDE - De brandweer is zaterdagavond lange tijd bezig geweest met een brand in een woning bij Oudelande.

Om 22.30 uur werd er een schoorsteenbrand gemeld bij een woning aan de Zwinweg. De melder was alleen in de woning aan gaf aan dat hij naar buiten zou gaan. Na aankomst van het eerste blusvoertuig werd buiten de woning een gewonde man aangetroffen door de brandweer. De gewonde is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De schoorsteenbrand had zich inmiddels uitgebreid in de woning. De brand is dan ook opgeschaald naar een middelbrand. De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van verdere uitbereiding. Hiervoor zijn twee blusvoertuigen en een autoladder ter plaatse gekomen.

De brand bevond zich rondom de schoorsteen op het dak. De vuurhaard was lastig te bereiken omdat zich onder de dakpannen een rieten kap bevond. De dakpannen moesten eerst worden verwijderd waarna de brand tussen het riet kan worden bereikt.

Om 00.30 uur waren alle vuurhaarden geblust en kon het sein brandmeester worden gegeven. Stichting Salvage wordt ingezet om hulp te bieden bij het afhandelen van de schade.