Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 112 km

Jongen slaat uitgaanspubliek met riem

Toegevoegd: 11-12-2016, 13.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

GOES - In een café aan de Grote Markt is afgelopen nacht gevochten. Hierbij zijn enkele mensen geslagen met een riem. De politie wil graag spreken met gedupeerden.


Omstreeks 00.34 uur wordt een 19-jarige man uit de gemeente Reimerswaal door omstanders aangewezen als de persoon die in en bij een café op de Grote Markt mensen heeft geslagen met een riem. Op dat moment zien agenten dat hij zijn riem terug in zijn broek steekt.

Een staandehouding volgt, maar de jongen is niet erg meewerkend en verzet zich hevig tegenover de agenten. Een eveneens 19-jarige jongen komt zijn kompaan te hulp en duwt daarbij een agent op de grond. Uiteindelijk worden beiden met behulp van pepperspray in de boeien geslagen en afgevoerd. Omdat andere omstanders zich ook met de aanhoudingen bemoeien wordt een diensthond preventief uit de auto gehaald om hen op afstand te houden.

Een van de aangehouden jongens is tijdens het transport nog niet voldoende afgekoeld. Tijdens de rit schopt hij met veel geweld tegen de tussenwand en het plafond van de auto. Hierbij is het is plafond vernield. Ook scheldt hij de agenten aanhoudend uit. Bovenop de geweldpleging heeft hij nu ook een aangifte van vernieling aan zijn broek hangen.

De 19-jarige verdachte die met een riem geslagen zou hebben en de politieauto heeft vernield is voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Zijn vriend zit nog vast op het politiebureau in Goes.

De politie wil graag spreken met mensen die door één van de verdachten met een riem geslagen zijn en hiervan alsnog aangifte willen doen. Ook mensen die getuige zijn geweest van dit incident kunnen zich melden via 0900 8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees den Dekker (15-12-2016 om 11:04)
Ik zelf ben jaren geleden ook wel eens meegenomen door de politie en had een lelijk woord gezegd.Ben meegenomen en boete gehad en netjes gedragen daar.Netjes weer thuis gebracht Door de agenten s Ochtends vroeg.Ik zie dit filmpje en zou graag nachtje willen mee lopen een met de politie ,ben ook gek op honden.Maar vind het niet kunnen die lui filmen en belagen de politie .Ik zeg wapenstok flink gebruiken en pepperspray dubbel er op.laat ze maar rollen en Respecteer het gezag.
Kees (15-12-2016 om 00:17)
Ik hoop dat die gast thuis ook nog wat klappen met de riem krijgt, TUIG is het. Je zal je kinderen maar een gezellige avond stappen gunnen en vervolgens afgetuigd thuis krijgen. Grote pluim voor deze agenten.
S. Riemens (14-12-2016 om 17:22)
Heb net het filmpje met het buitensporig geweld van de politie bij de arrestatie van deze jongen gezien op dumpert, inderdaad, buitensporig weinig geweld, die agenten moeten eens niet zo met zich laten sollen. Die ene agente daar is nog hoop voor maar die anderen ? Ze moeten gewoon een paar dozen van die literbussen pepperspray kopen, van die type die zo lekker plakt en ook onafwasbare verfsporen achterlaat. Dan is het zo voorbij en geen dronken lompe boer die dan nog verhaal komt halen met een grote mond. Anders mag hij gelijk wat pepersmaak mondverfrisser proberen. Ik zou er evt. nog een tazer bij voorstellen maar de wijze regering heeft besloten dat onze politie daar vast niet mee om kan gaan, maar vuurwapens wel.
A. Wisse (11-12-2016 om 18:49)
Die mogen ze best wel een tijdje in de riemen slaan.
Inge (11-12-2016 om 14:51)
Teveel genotsmiddelen gebruikt zeker. Meer zeg ik maar niet anders doen ze tegen mij ook nog aangifte.
A58 (11-12-2016 om 14:37)
Goed gedaan jongen, je familie zal weer trots op je zijn!
Cookie-instellingen beheren