Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Video politiegeweld Goes op internet

Toegevoegd: 14-12-2016, 20.25 uur
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
© Foto: Dumpert.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Op videowebsite Dumpert.nl zijn beelden geplaatst van het politie-optreden afgelopen weekend op de Grote Markt in Goes. Hierbij werd door de politie geweld gebruikt.


In de nacht van zaterdag op zondag wilde de politie een 19-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aanhouden omdat hij mensen zou hebben geslagen met een riem. Volgens de politie verzette hij zich hevig en moest pepperspray worden gebruikt om hem aan te houden. Ook een vriend van de jongen werd bespoten met pepperspray. Hij werd eveneens opgepakt.

De politie liet zondag al weten dat tijdens de arrestaties verschillende mensen zich met de zaak bemoeiden en dat daarom een diensthond werd ingezet. In de video is te zien dat de politie handen en voeten gebruikt en ook de wapenstok inzet. De politie laat in een reactie weten dat er sprake is geweest van proportioneel geweld en dat de arrestanten geen klachten hebben ingediend.


Bron: Dumpert.nl


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Truus (18-12-2016 om 09:55)
Inderdaad totaal ongeschikt, deze dame kan geen enkele openbare functie meer uitoefenen na dit filmpje. Ze moest zich schamen. Er is totaal geen reden voor om zo te keer te gaan. En haar collega's zijn net zo ongeschikt omdat zij deze dame niet tot de orde roepen. Ik zou zeggen haar die bezem door dat korps en laat ze allemaal psychologisch testen.om te controleren of zij stressbestendig zijn in dit soort situaties. Ik heb ook al meerdere aanhoudingen gezien van politieagenten. Sommige zijn ECHT totaal ONGESCHIKT!!! Kunnen niet eens normaal communiceren alleen maar BLAFFEN.
middelburger (17-12-2016 om 17:47)
Wat ik zie is een agente die goed werk verricht, maar inderdaad je ziet maar een fragment. Maar op dit fragment zie ik alleen maar goed werk. Zwart bandje bijvoorbeeld is volgens mij 1 van de gefrustreerde mensen die erbij was. Maar ik hoop dat ze vaker zo gaan optreden, keihard waar nodig en soft waar nodig. Deze kleine kinderen verdienen slaag en in mijn ogen zelfs een dikke boete wegens het verstoren van de orde. Dit zijn de lui waarom wij zoveel blauw nodig hebben op straat, dit en de gelukszoekers!!!
zwarte bandje (16-12-2016 om 20:32)
Haha, ik lach me dood! Wat een gefrustreerd wijf! Doods bang, en vechten kan ze ook niet. Een lachertje!! Ik zou me dood schamen dat je een paar van die ventjes nog niet kan aanpakken. Ik zeg "ongeschikt!''
Jan (16-12-2016 om 14:05)
@Snolp… Ik heb in de jaren genoeg gezien hoe de politie optreed met soms de dood als gevolg. Er wordt bewust met de knuppel op het gezicht gemikt en dat is niet nieuw voor politie optreden. En dat zou jij donders goed moeten weten. Van mij mogen ze alles filmen wat de Politie doet! ze hebben toch niets te verbergen?
de gewone man (16-12-2016 om 13:51)
Hulde aan deze agenten! Het filmpje laat uiteraard alleen een fragment zien, maar wát ik zie is: dronken jongeren die het werk van agenten belemmeren. Mooi dat ze flinke klappen krijgen, want daar leren ze hopelijk van. In mijn ogen zou de politie meer respect verdienen, meer salaris moeten krijgen, en meer bevoegdheden om op te treden tegen dit soort misstanden. Groeten van de gewone man.
Snolp (16-12-2016 om 11:20)
@Jan, ik begrijp dat u een professionele agressie therapeut bent die achter uw computer een al overziende blik heeft hoe de wereld op zaterdag avond in elkaar zit bij een groepje, in mijn ogen zielige personen, mogelijk onder invloed van drank en/of drugs. Loop als kenner eens beroepsmatig mee hoe je moet optreden tegen relschoppers. Praten we daarna eens verder.
Cookie-instellingen beheren