Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Geen leerpunten na dodelijk ongeluk vissersboot

Toegevoegd: 16-12-2016, 11.59 uur
Hulpverleners aan het werk op het vissersschip.
Hulpverleners aan het werk op het vissersschip.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het fatale ongeluk op een vissersboot in november 2015 in de haven van Vlissingen heeft geen sectorbrede leerpunten opgeleverd. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid na een vooronderzoek.


Het 46-jarige slachtoffer, afkomstig uit Arnemuiden, was rond 20.00 uur op de zogeheten boomkorkotter ARM-7 de Vlissingse haven binnengevaren. De bemanning had een week lang gevist en begon in de Vlissingse sluis al met de voorbereidingen voor het uitladen van de gevangen vis.

Na het afmeren bij de vismijn werd de vis gelost om vervolgens af te meren bij de ligplaats. Hier startten de werkzaamheden om het schip gereed te maken voor een volgende reis. In de tussentijd was de wind toegenomen en een bemanningslid voerde aan boord een reparatie uit. Toen het schip rond 02.00 uur onverwacht naar bakboord helde ging het mis.

De Arnemuidenaar kwam aan de voorzijde van het schip bekneld te zitten. De schipper op de brug zorgde er vervolgens voor dat het bemanningslid weer vrij kwam. Het slachtoffer zakte echter in elkaar en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar overleed hij later aan interne verwondingen.

De Onderzoeksraad statte na het fatale ongeluk een uitgebreid onderzoek. Dit is vervolgens teruggebracht tot een vooronderzoek. "Na het verzamelen van de informatie kwam de Onderzoeksraad tot de conclusie dat er geen sectorbrede leerpunten konden worden aangeduid. Er is vervolgens besloten het onderzoek te beperken tot een vooronderzoek."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren