Twijfels over rijgeschiktheid: rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 17-12-2016, 12.40 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een verkeerscontrole op Walcheren heeft de politie ter plekke iemands rijbewijs ingenomen omdat agenten twijfels hadden over de rijgeschiktheid van de persoon.

Op Walcheren werd vrijdag en zaterdag op drie plaatsen gecontroleerd. De controles vonden tussen vrijdag 20.30 en zaterdag 04.15 uur plaats op de Schroeweg en de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg en op de Prins Hendrikweg in Vlissingen.

Veertien personen kregen een boete. De boetes werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel (3x), het overschrijden van de maximumsnelheid (2x) en het niet handsfree bellen (2x). Er werden ook twee personen betrapt die te veel alcohol hadden gedronken. Zij bliezen respectievelijk 245 Ug/l en 615 Ug/l. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden er 660 blaastesten afgenomen.

Omdat agenten twijfels hadden over de rijgeschiktheid van één van de gecontroleerde weggebruikers maakten ze een vordering op op basis van artikel 130 van de Wegenverkeerswet. Via deze procedure kan de politie ter plekke het rijbewijs innemen als het vermoeden bestaat dat de houder niet langer beschikt over de rijvaardigheid dan wel over de lichamelijk of geestelijke geschiktheid die vereist is voor het besturen van één of meer categorieën motorvoertuigen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (20-12-2016 om 12:05)
Omdat agenten twijfels hadden over de rijgeschiktheid van één van de gecontroleerde weggebruikers maakten ze een vordering op op basis van artikel 130 van de Wegenverkeerswet. Maar een Pool die gaat spookrijden in de westerscheldetunnel krijgt alleen een "foei" lachuhhh
Cerebrus (18-12-2016 om 14:19)
Meneer P van D heeft duidelijk te diep in het glaasje gekeken. Hopelijk hoeft hij niet meer te rijden.
Versus (18-12-2016 om 01:25)
Onderbouw dit eens..... U noemt getallen zonder enig onderzoek of inzicht.
Markush (17-12-2016 om 17:52)
Waar heb jij het over P? Je weet echt niet waar je over praat. Paar duizend doden per jaar door alcohol. Nul door wiet... En stoned achter het stuur mag ook niet. Dusja meerdere mensen die daardoor al hun rijbewijs zijn kwijtgeraakt.Drink er nog een paar P.
Franky Highstreet (17-12-2016 om 15:47)
Beste P van D, Ik denk dat de politie hier graag op zou willen controleren, maar een "Voorselectie" middel / apparaat bestaat hier voor nog niet. Alleen op heterdaad zou de politie artikel 8 WvW op kunnen leggen voor gebruik verdovende middelen zoals cannabis. Vervolgens zal er ook een bloedproef gedaan moeten worden om bijv. de THC waarde te kunnen bepalen, dit mag uiteraard alleen een arts.
P van D (17-12-2016 om 13:03)
Ok dus 660 blaastesten ?! Dus de degene met drugs op, de andere 10.000 weggebruikers onder invloed mochten dus gewoon weer doorrijden want ja men kijkt alleen maar naar die paar procent alcoholgebruikers.. De grootste groep weg criminelen met drugs mogen elke dag vrolijk door !!!