www.hvzeeland.nl

Sporenonderzoek na mishandeling Vlissingen

Toegevoegd: 18-12-2016, 19.25 uur

Sporenonderzoek na mishandeling Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een woning in Vlissingen is zondag aan het begin van de avond iemand mishandeld. De politie is ter plekke een sporenonderzoek gestart.

De mishandeling vond rond 16.45 uur plaats in een flatgebouw aan de Hercules Segherslaan. Wat er precies is gebeurd, is volgens politiewoordvoerster Esther Boot nog niet geheel duidelijk. “Er is gevochten in één van de woningen in de flat en mogelijk ook in het trappenhuis”, aldus Boot.

Het slachtoffer zou geslagen zijn met een vuurwapen maar de politie zoekt nu uit of die lezing ook klopt. Een technisch rechercheur doet inmiddels, gehuld in een witte overall, sporenonderzoek in het gebouw. Volgens Boot lijkt het er overigens niet op dat er sprake was van een schietincident.

Ernst
De gewonde is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over de ernst van zijn letsel is bij de politie nog geen informatie beschikbaar. “Voor zover bekend verkeert het slachtoffer echter niet in levensgevaar”, aldus de woordvoerster.

Nadat de politie op de hoogte was gebracht van de vechtpartij werden direct verschillende eenheden op pad gestuurd. Ook een hondengeleider van de politie en een eenheid van de Koninklijke Marechaussee kwamen ter plekke. De omgeving werd afgezocht naar de daders maar tot nu toe heeft de politie geen arrestaties weten te verrichten.

Daders
Eén van de zaken die de politie nu helder probeert te krijgen is het aantal daders dat aanwezig was. Getuigenverklaringen wisselen namelijk in het aantal. “Inmiddels lijkt het erop dat het ging om twee daders maar eerder werd het aantal van drie genoemd”, aldus Boot.

Via Burgernet is overigens een signalement verspreid van de daders. Hierbij ging de politie uit van drie personen: één donker geklede man met dreadlocks, één man in een wit pak met een pet of muts op en een derde persoon met een camouflagebroek aan. Deze laatste persoon had een witte pet op.