Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen tot 4 jaar in prostitutiezaak

Toegevoegd: 19-12-2016, 20.03 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 27-jarige E. R. uit Velp een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd voor het tot prostitutie dwingen van een minderjarig meisje. Zijn 21-jarige kameraad R. C., uit Goes kreeg voor zijn aandeel twee jaar cel opgelegd. Beide vonnissen waren conform de eis.


Een Vlissingse (21) die de afspraken met de klanten van het meisje maakte en het geld incasseerde voor R. werd veroordeeld tot een celstraf van 365 dagen waarvan 321 dagen voorwaardelijk plus een taakstraf van 240 uur met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast moeten ze 12.500 euro smartengeld betalen. Tegen de vrouw was 30 maanden waarvan 12 voorwaardelijk geëist.

Verder werden de vrouw en R. veroordeeld tot het betalen van een dikke 5000 euro schadevergoeding. Voor C. was dat 1500 euro. Van de veertien klanten van het meisje werden er twee vrijgesproken. Elf van hen kregen één dag cel plus taakstraffen van honderd tot 240 uur opgelegd.

Eén van de klanten, die bekende nog steeds prostituees te bezoeken en nog steeds niet hun leeftijd controleert, kreeg één dag cel plus 30 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 240 uur opgelegd. Tegen alle mannen waren celstraffen van vier tot acht maanden geëist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren