Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 29 km

Vuurwerkoverlast te melden via WhatsApp

Toegevoegd: 21-12-2016, 14.40 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Dit jaar is het ook mogelijk om vuurwerkoverlast aan de politie te melden via WhatsApp. Dat kan via het nummer 06-12207006.


De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM worden jaarlijkse vele kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag in de woonomgeving creëert extra veiligheidsrisico's. Jaarlijks wordt naar schatting 1 à 2 miljoen kilo verboden vuurwerk in Nederland verkocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
optimist (22-12-2016 om 15:06)
@P, helemaal mee eens. Wat zou het fijn zijn eens helemaal van die rommel verlost te zijn! Iedereen heeft de mond vol over het milieu , maar wat er in de laatste week van het jaar al niet de lucht in gaat wil je gewoon niet weten, kan ik de rest van mijn leven wel in een dieseltje blijven rijden. En wat de politie betreft, hopelijk doen ze na een melding de moeite om daders te pakken.
Cynthia (22-12-2016 om 14:12)
@Vlissinger Ik geef Z.Willem gelijk hoor. Als je belt, komt de politie er echt niet voor. En al zou de politie er voor komen, de jeugd blijft ook niet wachten :)
Vlissinger (22-12-2016 om 10:51)
Hoi Ard en Z. Willem, als jullie eerst het bericht hadden gelezen, hadder jullie deze onnodige postst niet hoeven plaatsen. groetjes.
P (22-12-2016 om 03:03)
@Ard, laat de jeugd lekker opdonderen met hun rotjes, veel dieren worden er door geplaagd en mensen ook. Die ene avond is al teveel, wordt tijd dat het helemaal klaar is met vuurwerk, zodat we ergens met zijn allen vuurwerk kunnen bekijken zoals met de kermis, en dan kan je elkaar nog de hand schudden. Nu kan je woonwijken amper in en uit door het vuur en glas en verbrande rommel op de weg en als je met je auto langs rijd zien ze je gelijk als doelwit. Troep troep en nog eens troep
Ard (21-12-2016 om 22:45)
Overlast??? Laat die kinderen/jeugd lekker wat eerder het vuurwerk afsteken. Het is maar 1 keer per jaar.. Laat ze dan lekker.. Tenzij het om zwaar en illegaal vuurwerk gaat dan mag de politie wel ingrijpen.. Maar van die austronauten ( in mijn tijd noemden we ze zo, en ging vank met sloffen tegelijk ), grondbloemen, jumping jacks, Of maak zelf een rookbom van sterreregen en een pvc pijpje....
Elena (21-12-2016 om 18:35)
Vorige week politie gebeld omdat er vuurwerk in de wei van de paarden werd gegooid. We kunnen alleen wat doen als u een signalement heeft! Gasten zaten tweehonderd meter verderop in een bos, maar dat was niet voldoende om te komen. Terwijl de telefoniste zei dat er die dag al veelvuldig melding was gemaakt in dezelfde buurt......
Cookie-instellingen beheren