Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders eerst onbewolkt
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Drone vliegt tegen motorkap auto Goes

Toegevoegd: 27-12-2016, 12.41 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Op de Deltaweg bij Goes is maandagmiddag een drone tegen de motorkap van een auto gevlogen. De eigenaar van het op afstand bestuurbare luchtvaartuig heeft zich niet gemeld.


Het voorval vond rond 16.30 uur plaats toen een 27-jarige vrouw uit Kruiningen met haar rode Volkswagen Beetle in de richting van Zierikzee reed. De vrouw trok op bij de verkeerslichten en zag toen ineens een rood met zwarte drone op haar afkomen.

De drone raakte de motorkap en hierdoor zijn nu op de auto zwarte vegen zichtbaar. De vrouw zag niet wie er met de drone had gevlogen maar even later werden wel drie jongens gezien die richting 's-Heer Hendrikskinderen liepen.

"Eén van hen had iets roods in de handen. De politie vraagt de ouders van deze kinderen contact op te nemen via 0900-8844 als zij inderdaad in de omgeving van de Deltaweg met een drone hebben gespeeld", zo zegt een politiewoordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (29-12-2016 om 15:14)
Vlissinger even goed nadenken dan weet jij ook dat er heel veel leeghoofden zijn die de regels aan hun laars lappen dus is het wel een inbreuk op de privacy van mensen .degene die ze voor professionele doeleinden gebruiken oke maar dat zijn er maar weinig en die gebruiken geen goedkope rotzooi waar het vlug mee mis kan gaan .iedere drone een regnmr geven dan is altijd te achterhalen van waar en wie die afkomstig is .
k (29-12-2016 om 02:03)
wel een boel ophef, zo'n drone is van kunstof een motorkap van metaal of alu en in sommige gevallen zelfs carbon, ff motorkap reinigen met ontvettend middel dan ff met poetstolletje en ik vermoed dat de meeste schade dan al weg is. ook hoeft de ''piloot'' dit ongeluk niet veroorzaakt te hebben maar kunnen bv de signialen van het stoplicht de signialen van de afstandsbediening verstoord hebben. ik ben het er wel mee eens dat er goede regels moeten komen voor het vliegen met drones, bv niet boven de openbare weg, landingsbanen enzv maar als de ''piloot'' zn verstand gebruikt kan hij/zij dit zelf ook wel bedenken lijkt mij, zo niet blijf uit de buurt van drones of andere gemotoriseerde voertuigen
Vlissinger (28-12-2016 om 10:31)
@bram goeree Drones maken geen inbreuk op iemands privacy omdat het verboden is om tussen de bewoonbare bebouwing en vlak bij wegen te vliegen. Tuurlijk zul je altijd van die leeghoofden hebben die dit aan hun laars lappen maar hier staan wel hoge boetes op omdat er ongelukken met letsel kunnen gebeuren. Ze worden dus het meest gebruikt voor het filmen en in het geval van racedrones om wedstrijdjes te houden op toegestane locaties.
de haagse drones (28-12-2016 om 10:10)
Nederland heeft wel allerlei verkrampte strenge regeltjes en wetjes om de drone technologie te onderdrukken, maar blijkbaar staat die zeer dik betaalde bedenker van al die regeltjes in zijn ondergoed tegenover goedkoop kinderspeelgoed uit china welk met tonnen tegelijk op de markt wordt gedumpt. Alweer blijkt den Haag geen enkele realiteitszin of realisme te bezitten met hun botte "we verbieden gewoon alles" en dat is dan een oplossing volgens de dure heren. Zo kan iedereen regeren. Het si tijd dat dat drone achtige onmenselijke robot gedrag in den Haag verboden wordt.
bram goeree (27-12-2016 om 21:58)
het is net als met andere nieuwe dingen .eerst worden ze op markt gebracht en wanneer het mis gaat (ergernis-ongelukken) dan pas gaat men over regelgeving na denken.nu mag er niet gevlogen worden in de buurt van vliegvelden maar ik vind dat drones ook een inbreuk op iemands privacy kunnen zijn .daar zijn nog geen regels voor jammer genoeg .misschien dat ze uitgerust kunnen worden met een reg.nummer dat geregistreerd wordt .dan is de eigenaar altijd te achter halen i.g.v schade
Harry (27-12-2016 om 21:43)
Koop dan een goede drone die op gps vliegt en sensoren heeft om zelf te kunnen ingrijpen. Geef er een verstandig bedrag aan uit dan is het voor iedereen veilig. Deze modellen hebben ook simulators om te trainen en oefen is op een goed open veld. Pa / ma die dit zonder toezicht zomaar de deur uit laten lopen zijn onverstandig.
Cookie-instellingen beheren