Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 219 km

Gevaarlijke omstandigheden door dichte mist

Toegevoegd: 29-12-2016, 16.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nog tot en met morgenochtend kan dichte mist in de provincie zorgen voor gevaarlijke rij-omstandigheden. Het KNMI heeft code geel afgekondigd.


De waarschuwing geldt sinds 16.00 uur en loopt tot vrijdagochtend 10.00 uur. Plaatselijk zal het zicht minder zijn dan 200 meter. Volgens het weerbureau kan de mist verraderlijk zijn doordat deze plotseling optreed. Het advies is om de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden tot andere weggebruikers.

Regels
Nog even de regels voor het gebruik van de mistverlichting op een rijtje: Het mistlicht voor mag gebruikt worden als door mist, sneeuw of regenval het zicht ernstig is belemmerd. Dat komt neer op minder dan 200 meter zicht. Het mistachterlicht mag alleen gebruikt worden bij zware mist of zware sneeuwval. Het zicht moet dan minder zijn dan 50 meter. Bij regen mag het mistachterlicht overigens niet gebruikt worden vanwege de kans op verblinding. Ook in een file moet het mistachterlicht worden uitgeschakeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (29-12-2016 om 19:36)
@P van D: Het is duidelijk dat jij nooit op de weg zit. Mist kan levensgevaarlijk zijn. Moet je nu maar eens naast iemand in de auto stappen (ik ga er vanuit dat je je rijbewijs nog niet hebt) en de snelweg op gaan. Stel dat er een aanrijding of een pechgeval is geweest en de auto's / brokstukken liggen midden op de weg.. Dit gebeurt ook als het niet mistig is maar dan kan je remmen. Door de code-geel waarschuwing stel ik mijn niet belangrijke trip uit zodat mensen zoals jij lekker 130 kunnen rijden in de mist. Kneus. Enne.. aardbeving?? Rare vergelijking
michelle (29-12-2016 om 19:30)
@ P van D . Voorkomen is beter dan genezen!
Code Geel (29-12-2016 om 19:21)
@P van D, als er iets idioot is, is het wel de onzinnige reactie die je hier plaatst. Jij hoeft je er niets van aan te trekken, maar zolang het gezegde "Een gewaarschuwd mens telt voor twee" al bestaat, heb ik toch liever dat ik weet wat ik verwachten kan.
P van D (29-12-2016 om 17:15)
Zullen we nu eens ophouden met al die idiote waarschuwingen ??? Nog even en iedereen gaat 30 rijden op de snelweg want de KNMI zegt er kan plotseling mist komen.. Ja er kan ook plotseling een meteoor vallen dus zullen we de snelweg maar vermijden ? Er kan ook een aardbeving komen dus kunnen we niet beter ontslag nemen en thuis blijven want stel je voor zeg.....Mist en ijs en regen is NOOIT gevaarlijk !!! Het zijn de mensen achter het stuur die het gevaar zijn en stomme dingen doen, niet het weer de schuld geven
Cookie-instellingen beheren