Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gevaarlijke omstandigheden door dichte mist

Toegevoegd: 29-12-2016, 16.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nog tot en met morgenochtend kan dichte mist in de provincie zorgen voor gevaarlijke rij-omstandigheden. Het KNMI heeft code geel afgekondigd.

De waarschuwing geldt sinds 16.00 uur en loopt tot vrijdagochtend 10.00 uur. Plaatselijk zal het zicht minder zijn dan 200 meter. Volgens het weerbureau kan de mist verraderlijk zijn doordat deze plotseling optreed. Het advies is om de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden tot andere weggebruikers.

Regels
Nog even de regels voor het gebruik van de mistverlichting op een rijtje: Het mistlicht voor mag gebruikt worden als door mist, sneeuw of regenval het zicht ernstig is belemmerd. Dat komt neer op minder dan 200 meter zicht. Het mistachterlicht mag alleen gebruikt worden bij zware mist of zware sneeuwval. Het zicht moet dan minder zijn dan 50 meter. Bij regen mag het mistachterlicht overigens niet gebruikt worden vanwege de kans op verblinding. Ook in een file moet het mistachterlicht worden uitgeschakeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Code Geel (30-12-2016 om 18:36)
@f Jou schaar ik onder de categorie "Potentieel slachtoffer of potentieel slachtoffermaker". Maar misschien doe je jezelf hier stoerder voor dan dat je in werkelijkheid bent. Zo niet, dan moet je jezelf echt gaan schamen. En .... 30000 km per jaar ? Dat zijn echt peanuts. Gelukkig hebben de meeste mensen in dichte mist wel verstand. En tsjonge tsjonge, je hebt al sinds 1989 je rijbewijs. Dat is 27 jaar .... geweldig wat een tijd. Ik heb het al sinds 1964 en ken gelukkig nog steeds de verantwoordelijkheden die mij 52 !! jaar geleden zijn geleerd. Mensen met zoveel grootspraak als jij zouden eigenlijk van de weg gehaald moeten worden.
Ik (30-12-2016 om 10:43)
@f: Nu snap ik het. Ook 30.000 pj draai ik mijn hand niet voor om. En niet alleen in Zeeland zoals jij doet. Lekker 130 rijden op bekende wegen in de hoop dat er geen brokstukken opdoemen. Dat is niet moeilijk. Er rijden ook nog mensen die hier niet bekend zijn hè! Jij bent degene die geen inzicht heeft en ik raad je aan op cursus te gaan. Ik heb langer dan jij mijn rijbewijs. Belangrijke les is en blijft dat je je moet aanpassen aan de omstandigheden. Anders artikel 5 wat mij betreft. En hoe meer je rijdt, hoe meer kans op ongelukken. Niet degene die 3500 pj rijden. Kneus.
f (30-12-2016 om 09:09)
@jaap; je bedoeld van die lui die schijnbaar onnodig 70 rijden inde mist? Ja klopt dat zijn de gevaren op de weg. @ ik; geen idee of ik goed kan rijden, rijbevoegdheid voor zowel auto als motorfiets sinds 89 en tot op heden zonder schade, momenteel 30 K km per jaar dus zeg jij t maar... Het bericht van gisteravond heb ik geschreven toen ik net thuis was (goeree-zws vlaanderen in de mist), @ 130 op de snelweg even als vele anderen. Nogmaals de angsthazen met hun 3500 km per jaar 'ervaring' veroorzaken ongevallen op de snelweg door domme acties... mvg,f
wim (30-12-2016 om 07:35)
Mensen ga op tijd van huis door zulke weer omstandigheden en past je rij snelheid aan want zo ook gisteren maak je het weer mee passeren auto hard moest remmen gezien de tegen ligger in eens opdook in de mist en rakelings gelukkig elkander niet raakte maar het was weer op randje af.
Jaap (30-12-2016 om 00:08)
@ 'f' normaal reageer ik niet op reaguurders, maar aangezien jouw 'toevoeging' potentieel levens kan kosten doe ik dit nu wel. Wanneer men bij zeer dichte mist <100 meter zicht (en duisternis) 100+ rijden toont men aan totaal geen verkeersinzicht te hebben. Men zal dan never de auto tijdig tot stilstand kunnen brengen indien er iets opdoemt uit die grijze brei..... ....vraag maar aan mensen die dat hebben meegemaakt!
Ik (30-12-2016 om 00:05)
@f: Leuk bedacht. Maar er gaat niemand 100+ rijden in dichte mist als er code geel is afgegeven. Behalve jij dan. Maar jij bent natuurlijk een topcoureur en hebt erg veel verkeersinzicht. De rest kan er niks van.