'Laat hulpverleners gewoon hun werk doen'

Toegevoegd: 30-12-2016, 09.11 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Laat hulpverleners gewoon hun werk doen tijdens de jaarwisseling. Die oproep doet de Walcherse politie via Facebook.

"De meeste mensen weten ondertussen wat er wel kan en wat vooral ook niet. Omdat er elk jaar toch weer incidenten net goed gaan (of soms ook net niet), willen wij de mensen vragen om even stil te staan bij het feit dat hulpverleners van brandweer, ambulancedienst en politie het de komende dagen erg druk zullen hebben. Laat deze mensen gewoon hun werk doen zoals tijdens de rest van het jaar", zo schrijft de politie.

"Hulpverleners zitten er niet op te wachten om vuurwerk rond hun oren te krijgen of op enige andere wijze lastig gevallen te worden. Ditt brengt namelijk onnodige risico's met zich mee omdat zij niet met hun volle aandacht bij het incident kunnen zijn. Daarnaast heeft u een grote kans om aangehouden te worden en een strafblad op te lopen Het lastig vallen van hulpverleners wordt deze dagen ook nog eens extra zwaar bestraft."


Bekijk nu ons jaaroverzicht met de belangrijkste nieuwsitems van 2016: Klik hier!Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kaatje (31-12-2016 om 11:11)
Niet alleen politie, brandweer en ambulance zijn aan het werk. Maar ook de thuiszorg is vanavond en vanacht aan het werk. Laat die ook aub met rust!!!! Geen rotjes naar je auto of naar je voeten. Tenslotte zijn wij ook voor jullie ouders, oma en opa aan het zorgen.
P (30-12-2016 om 21:02)
Keulen? Serieus begin je over Keulen???? Het is gewoon fatsoen en respect hoe je bent opgevoed, val Je hulp verleners lastig dan mag je hoofd en het verhaal in de krant, en je familie mag er ook bij, aangezien de familie van het slachtoffer ook slachtoffer wordt van de akties van deze lastpakken. En als het even kan betaal de uitvaart uit eigen zak voor de ander.
ik zeg (30-12-2016 om 12:18)
Laten we de hulpverleners hun werk doen. Zij staan voor hun werk , weten hoe het moet. Laten we blij zijn dat deze mensen er zijn. Hulpverlener ik sta achter u, en wens ook u een goed En een Rustige 2017 ( dienst.)
Katopspek (30-12-2016 om 11:19)
Na vorig jaar keulen denk ik dat iedereen wel snapt dat je beter veilig binnen kan blijven. De rest die buiten staan zijn dus raddraaiers en hun vrienden de ramptoeristen/meelopers die van de ellende komen genieten. Dit heeft nix meer met een "viering" te maken, dit is gewoon de straat overgeven aan het tuig dat met illegale zware explosieven hete buurten, wijken, hele dorpen terroriseert. Vroeger gebeurde er ook van alles, maar toen hadden we nog niet van die zware bommen, en was er nog niet zoveel militante haat en agressie onder de bevolking. Laten we het onder ogen zien, het kan gewoon niet meer.
Gea (30-12-2016 om 10:22)
En zo is het, de raddraaiers denken dat ze alles mogen, ze moesten zelf eens hulp nodig hebben, denk ik maar, ik wens alle hulpverleningstroepen een gezond en liefdevol 2017 toe