Weerbericht:
Vrij koel en van tijd tot tijd enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vuurwerkverbod vanwege gaslek Nieuwland

Toegevoegd: 01-01-2017, 01.24 uur - Update: 01-01-2017, 03.36 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - In een deel van Nieuw- en Sint Joosland is vannacht een vuurwerkverbod afgekondigd nadat een flinke gaslekkage was ontstaan.


Rond 22.20 uur werd opgemerkt dat het gas letterlijk uit de grond spoot bij de straat Achter de Kerk. De brandweer ging met spoed ter plekke en zette een waterscherm op. De straat werd ter plekke afgesloten en in het dorpshuis werd opvang ingericht voor de bewoners van de circa 10 woningen die zonder gas waren komen te zitten. De hulpdiensten kondigden GRIP 1 af.

Even voor middernacht werd een NL-Alert verstuurd met de mededeling dat een vuurwerkvrije zone was ingesteld in verband met explosiegevaar. Rond 00.45 uur was de lekkage van het aardgas gestopt maar het vuurwerkverbod is nog tot 02.10 uur van kracht. Alle ontruimde woningen waren toen onderzocht op de mogelijke aanwezigheid van gas. Er werd geen gas meer gemeten en de bewoners konden allemaal terug naar huis.

Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren