Weerbericht:
Van tijd tot tijd (mot)regen en vrij veel wind. Maandag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Diverse vuurwerkvondsten op Walcheren

Toegevoegd: 01-01-2017, 04.46 uur
Een deel van het aangetroffen vuurwerk.
Een deel van het aangetroffen vuurwerk.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie op Walcheren heeft de afgelopen tijd diverse vuurwerkvondsten gedaan.

Bij één vondst werd 5,5 kilo vuurwerk gevonden, in verschillende andere onderzoeken werden nog eens enkele tientallen cobra's, 40 butterfly's en tegen de 100 nitraten gevonden. Negen personen kregen een doorverwijzing naar HALT, één persoon kreeg een politietransactie en vijf zaken worden voorgelegd aan de officier van justitie. Er wordt ook nog onderzoek gedaan naar enkele verkopers van illegaal vuurwerk.

Enkele van de personen die door de politie werden onderzocht waren drie Vlissingse jongens van 14, 16 en 17 jaar oud. Zij hadden op Instagram filmpjes geplaatst waarin te zien was dat ze professioneel vuurwerk afstaken. Hun identiteit werd achterhaald en de politie trof vervolgens 5,5 kilo vuurwerk aan.

Ook een andere jongen viel door de mand na een publicatie op social media. Een 14-jarige Middelburgse jongen toonde volgens de politie vol trots op YouTube dat hij over professioneel vuurwerk beschikte. De politie ging bij hem langs maar de ouders van de jongen bleken het vuurwerk al afgepakt te hebben. De jongen werd desondanks doorverwezen naar HALT.

Op 30 december werd bij een 17-jarige jongen uit Grijpskerke ook flink wat illegaal vuurwerk aangetroffen. Het ging om 25 losse cobra's, 40 stuks Butterfly en 29 nitraten. Daarnaast werd ook nog een zelfgemaakte pijpbom gevonden. Deze was volgens de politie zo explosief dat deze ter vernietiging is aangeboden bij de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (1-1-2017 om 16:29)
Kijk ze eens pronken, wat tieners met illegaal vuurwerk kunnen pakken. En in de avond stonden ze d'r niet toen het echte tuig moest worden aangepakt. Ook hier in Goes was het al sinds vroeg op de ochtend oorlog, in de middag liepen grote groepen jongeren vrolijk zwaar vuurwerk af te steken. Geen politie gezien. Maar wees maar trots op je gigantische vangsten hoor! Pffff
snap ut niet meer (1-1-2017 om 12:58)
Ik snap dat ze in Vlissingen niemand opgepakt hebben. Te druk bezig met zoeken naar rotjes die iets te hard knallen....
Geldspoor (1-1-2017 om 10:51)
Zo te zien voornamelijk kinderen die met deze illegale explosieven rondlopen. De verantwoordelijke ouders blijven natuurlijk weer buiten schot ? De kinderbijstand gaat gewoon door ondanks dat ze er toch illegaal spul van blijven kopen ? Dan subsidieert het rijk dit dus zelf. Een heropvoedings cursus voor kind en ouders en een stevige boete of gevangenisstraf lijkt mij hier eerder op zijn plaats als een financiële beloning. Asociale overlastgevers zouden toch worden aangepakt ? Doe dat dan ook ! Laffe politici zonder ruggengraat.