Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Groep van 25 man bekogelde hulpverleners

Toegevoegd: 01-01-2017, 13.29 uur
Diverse auto's werden vernield en in brand gestoken.
Diverse auto's werden vernield en in brand gestoken.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens de ongeregeldheden in de Vlissingse bloemenbuurt zijn hulpverleners van brandweer en politie door zeker 25 jongemannen bekogeld met stenen en vuurwerk. Pas na vijf uur was de situatie weer rustig.


Nadat de brandweer rond 22.20 uur arriveerde bij een kleine brand aan de Bloemenlaan werd deze al meteen bekogeld. Hierbij liep de cabine van de brandweerauto schade op. Tijdens het tumult dat ontstond werden enkele auto’s in brand gestoken. In de Bloemenlaan werden ook deuren en ramen van enkele woningen vernield.

Ook werd vuurwerk door brievenbussen gegooid. Verder moesten ruiten van een kringloopwinkel en een kapsalon het ontgelden. Deze werden ingegooid. Ook de ruiten van twee politieauto’s, waaronder een hondenauto, werden vernield. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel ontstond er voor zeker duizenden euro's schade aan particuliere eigendommen.

Schilden
Tientallen politieagenten werden richting Vlissingen gestuurd. Ook de Mobiele Eenheid kwam ter plekke. ME'ers in vol ornaat met schilden beveiligden onder meer de brandweer nadat een binnenbrand was gemeld bij de Bloemenlaan. Eerder stonden agenten al met de hand op het wapen toen een groep jongeren al vuurwerk gooiend afliep op aanwezige hulpverleners.

In de tussentijd ging een groep van zo'n dertig agenten in het middengebied op zoek naar de onruststokers. Zij hadden zich inmiddels in kleinere groepjes opgesplitst. Voor zover bekend zijn er echter geen arrestaties verricht. Volgens de politie werden de hulpdiensten verrast door het geweld en was de rust zo'n vijf uur, dus rond 03.20 uur, weergekeerd.

Onderzoek
De politie stelt een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden in het Vlissingse middengebied en is op zoek naar mensen die meer over de incidenten weten. "Hebt u meer informatie of zelfs film- of foto-opnamen? Bel dan met: 0900-8844 of zoek contact via het WhatsAppnummer 06-12207006. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000", zo luidt de oproep van de politie.
 
Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzense (1-1-2017 om 21:51)
Fijn he die jeugd van tegenwoordig, beschaafde opvoeding hebben die gehad NOT en als het dan niet naar je zin gaat gaan we de politie en de burgemeester maar beschuldigen. Domme reacties!
Hans (1-1-2017 om 18:34)
Wat een slappe hap zeg, geen arrestaties... niet te geloven en waar was de nieuwe burgervader...... de politiek in Vlissingen ook al slappe hap... als het duidelijk is in welke hoek het zit goed uitkammen en afvoeren. Begrijp ook niet wanneer de politie en hulp verleners aangevallen worden er niet geschoten wordt, hoeft niet gericht, maar op de knieen ofzo zal wel effect hebben, verschrikkelijk tuig.
Adriana (1-1-2017 om 18:22)
Vroeger heb ik met veel plezier in deze buurt gewoond als kind. Ik ga niet oordelen veroordelen of wat dan ook. Maar waar blijft het sociale respect. We moeten door met elkaar maar dit lijkt meer op oorlog.
Edje (1-1-2017 om 17:54)
En maar janken als ze zelf de hulpdiensten nodig hebben.... Ze moeten dat tuig eens flink neerknuppelen!
Ibrahim (1-1-2017 om 17:50)
Autobranden tegen het einde van het jaar vindt je ook elders in Nederland en Europa. En meestal gepleegd door moslims omdat zij ondersteunt door de islam, geen respect hebben andere culturen en godsdiensten.
Kees (1-1-2017 om 17:25)
Een keer waarschuwen is genoeg, gericht schieten is denk ik beter. Met dit gajes kan je geen kant op, ze verpesten werkelijk alles in deze buurt (en heel Vlissingen). Ik snap dan ook niet dat er geen mens is opgepakt het is hetzelfde tuig dat het heel het jaar verkloot. Vlissingen is de vuilnisbak van Zeeland geworden.
Cookie-instellingen beheren