Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Groep van 25 man bekogelde hulpverleners

Toegevoegd: 01-01-2017, 13.29 uur
Diverse auto's werden vernield en in brand gestoken.
Diverse auto's werden vernield en in brand gestoken.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens de ongeregeldheden in de Vlissingse bloemenbuurt zijn hulpverleners van brandweer en politie door zeker 25 jongemannen bekogeld met stenen en vuurwerk. Pas na vijf uur was de situatie weer rustig.


Nadat de brandweer rond 22.20 uur arriveerde bij een kleine brand aan de Bloemenlaan werd deze al meteen bekogeld. Hierbij liep de cabine van de brandweerauto schade op. Tijdens het tumult dat ontstond werden enkele auto’s in brand gestoken. In de Bloemenlaan werden ook deuren en ramen van enkele woningen vernield.

Ook werd vuurwerk door brievenbussen gegooid. Verder moesten ruiten van een kringloopwinkel en een kapsalon het ontgelden. Deze werden ingegooid. Ook de ruiten van twee politieauto’s, waaronder een hondenauto, werden vernield. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel ontstond er voor zeker duizenden euro's schade aan particuliere eigendommen.

Schilden
Tientallen politieagenten werden richting Vlissingen gestuurd. Ook de Mobiele Eenheid kwam ter plekke. ME'ers in vol ornaat met schilden beveiligden onder meer de brandweer nadat een binnenbrand was gemeld bij de Bloemenlaan. Eerder stonden agenten al met de hand op het wapen toen een groep jongeren al vuurwerk gooiend afliep op aanwezige hulpverleners.

In de tussentijd ging een groep van zo'n dertig agenten in het middengebied op zoek naar de onruststokers. Zij hadden zich inmiddels in kleinere groepjes opgesplitst. Voor zover bekend zijn er echter geen arrestaties verricht. Volgens de politie werden de hulpdiensten verrast door het geweld en was de rust zo'n vijf uur, dus rond 03.20 uur, weergekeerd.

Onderzoek
De politie stelt een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden in het Vlissingse middengebied en is op zoek naar mensen die meer over de incidenten weten. "Hebt u meer informatie of zelfs film- of foto-opnamen? Bel dan met: 0900-8844 of zoek contact via het WhatsAppnummer 06-12207006. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000", zo luidt de oproep van de politie.
 
Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bloemenlaan (1-1-2017 om 15:30)
Politie is al jaren doodsbang van dat tuig. Ze treden niet op en deinsden vannacht letterlijk terug toen de jongens op hen afliepen. Die ME had er al direct moeten staan. Schoonvegen die straten. Als je je niet kunt gedragen ga je of thuis zitten, naar je eigen land of naar Torentijd. Moet je eens kijken voor hoeveel geld er nu schade is aangebracht. En wie gaat dat betalen? De slachtoffers zelf. En wat deed de politie? Vijf uur lang proberen de situatie rustig te krijgen. Ik snap dat de ME er niet direct naast staat maar VIJF uur? Ga je schamen burgemeester en politie! Zouden jullie zelf nog in deze wijk durven te wonen? Nee hé? Maar wij zijn er aan over geleverd dankzij het huurhuizenbeleid. Bedankt! :-(
Anja (1-1-2017 om 15:28)
Trieste lui bah bah. Zulke moeten het altijd verpesten.
Rick (1-1-2017 om 14:54)
Enige remedie: omsingelen door een cordon echte politiemensen, special forces bv., met evt. assistentie van de mariniers en vervolgens hééélemaal slopen die hap met de (houten) wapenstok. Wie daarna niet meer kan lopen moet afgevoerd worden door collega-raddraaiers die nog wel kunnen hinken. Werkt dit niet, dan gericht op de benen schieten! Gewoon één keer goed doorpakken; dat risico willen ze een tweede keer echt niet meer lopen. En daarna natuurlijk niet de politie nog eens gaan aanpakken, anders blijf je achter de feiten aanlopen. Als straks de mariniers in Vlissingen zitten hebben ze prima oefenmogelijkheden met dit soort situaties! Nu heeft het tuig weer eens gewonnen en hebben ze hun kick weer gehad.
Nina (1-1-2017 om 14:31)
Hoezo zijn er geen mensen opgepakt, was de politie soms bang om die Marokkaanse jongeren aan te pakken? Zo vreemd, als een blank ventje te veel gedronken heeft bombarie staat te maken krijgt hij een klap met een wapenstok van een politie agente en een hele groep Marokkanen kunnen gewoon voor duizenden euro's schade aanrichten zonder dat er ook maar iemand opgepakt word. Deze gasten geven goedwillende gekleurde mensen een slechte naam, oppakken en ouders een wrede boete geven
Bankje van bankjes (1-1-2017 om 14:19)
Ben die marocaaane helemaal zat. Tuig ahahahh. Opsturen en opassen he!@@ voor mij klote tuig. Oprotten.
Jos (1-1-2017 om 14:05)
De daders staan meestal in de middag en avond in de brandgang naast de kapsalon dus oppakken moet niet veel moeite kosten. Het leek wel of het kalifaat was uitgeroepen in de Bloemenbuurt...........?
Cookie-instellingen beheren