Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, maandag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Groep van 25 man bekogelde hulpverleners

Toegevoegd: 01-01-2017, 13.29 uur
Diverse auto's werden vernield en in brand gestoken.
Diverse auto's werden vernield en in brand gestoken.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens de ongeregeldheden in de Vlissingse bloemenbuurt zijn hulpverleners van brandweer en politie door zeker 25 jongemannen bekogeld met stenen en vuurwerk. Pas na vijf uur was de situatie weer rustig.


Nadat de brandweer rond 22.20 uur arriveerde bij een kleine brand aan de Bloemenlaan werd deze al meteen bekogeld. Hierbij liep de cabine van de brandweerauto schade op. Tijdens het tumult dat ontstond werden enkele auto’s in brand gestoken. In de Bloemenlaan werden ook deuren en ramen van enkele woningen vernield.

Ook werd vuurwerk door brievenbussen gegooid. Verder moesten ruiten van een kringloopwinkel en een kapsalon het ontgelden. Deze werden ingegooid. Ook de ruiten van twee politieauto’s, waaronder een hondenauto, werden vernield. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel ontstond er voor zeker duizenden euro's schade aan particuliere eigendommen.

Schilden
Tientallen politieagenten werden richting Vlissingen gestuurd. Ook de Mobiele Eenheid kwam ter plekke. ME'ers in vol ornaat met schilden beveiligden onder meer de brandweer nadat een binnenbrand was gemeld bij de Bloemenlaan. Eerder stonden agenten al met de hand op het wapen toen een groep jongeren al vuurwerk gooiend afliep op aanwezige hulpverleners.

In de tussentijd ging een groep van zo'n dertig agenten in het middengebied op zoek naar de onruststokers. Zij hadden zich inmiddels in kleinere groepjes opgesplitst. Voor zover bekend zijn er echter geen arrestaties verricht. Volgens de politie werden de hulpdiensten verrast door het geweld en was de rust zo'n vijf uur, dus rond 03.20 uur, weergekeerd.

Onderzoek
De politie stelt een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden in het Vlissingse middengebied en is op zoek naar mensen die meer over de incidenten weten. "Hebt u meer informatie of zelfs film- of foto-opnamen? Bel dan met: 0900-8844 of zoek contact via het WhatsAppnummer 06-12207006. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000", zo luidt de oproep van de politie.
 
Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A VL (3-1-2017 om 02:51)
@Vlissinger Regel dat even dan... Al jaren dweilen met de kraan open... Jongeren centra open op oud en nieuw (die zo ie zo al werden gedomineerd door Marokkanen), en hielp het... NOT... Op kosten van de gemeente beetje oud en nieuw vieren, ja ik spreek over 2009... Naar het is nog steeds het zelfde, en dat ligt er niet aan dat er geen jongerencentra meer zijn hoor...
C18 (2-1-2017 om 20:25)
Snap niet dat iedereen zo bang ik voor dit soort paupervolk. Gewoon een keer de straat schoonvegen en het probleem is opgelost, zo niet gewoon herhalen tot dat het probleem is opgelost. Het had opgelost kunnen zijn maar dan gaan we ver terug!
Terneuzenaar (2-1-2017 om 18:24)
@Ibrahim, u slaat de spijker op zijn kop! Punt
Vlissinger (2-1-2017 om 12:26)
Misschien is het tijd om een burgerwacht op te richten in deze wijken en deze Berber apen de wijk uit te trappen.Door het jarenlang thee drinken en knuffelen door onze incompetente leiding bij zowel de politiek en politie zitten wij nu met de gebakken peren. Oprotten met dat tuig niet goedschiks dan maar kwaadschiks .
Kees (2-1-2017 om 09:09)
Ik weet een paar auto's te staan in deze buurt...... denk dat we daar maar eens een steen op moeten gooien.
Tonnie (2-1-2017 om 00:11)
De eerste keren dat die rottigheid gebeurde had al ingegrepen moeten worden, tientallen jaren geleden. Maar zo gaat het in Nederland, eindeloos de boel aanzien en pas ingrijpen als het echt te bar wordt. Dat ging zo bij die "voetballiefhebbers" die treinen vernielden, dat geldt voor het drugsbeleid: steeds weer gedogen tot de situatie onhoudbaar is geworden, tot het dweilen is met de kraan open. Probeer de geest dan maar weer in de fles te krijgen. De stukken onbenul zijn dan de baas, met zijn allen zijn ze dan zo agressief dat het veel meer moeite kost om die rotzooi tegen te gaan. Hulpverleners zijn de dupe van dit kortzichtige beleid.