Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Rustige jaarwisseling voor Zeeuwse brandweer

Toegevoegd: 01-01-2017, 13.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is tijdens deze jaarwisseling in 24 uur tijd uitgerukt naar in totaal 76 incidenten. Daarmee was het een stuk rustiger dan bijvoorbeeld vorig jaar.


Tijdens de overgang van 2015 naar 2016 moest de brandweer namelijk 122 keer uitrukken. Een jaar eerder (van 2013 naar 2014) lag dat aantal op 70 maar nog een jaar eerder (van 2012 naar 2013) moest de brandweer ook meer dan 100 keer uitrukken.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland vielen vrijwel alle incidenten in de categorie 'kleine brand' en was daarbij telkens maar één blusvoertuig nodig. De brandweer rukte voornamelijk uit voor brandende prullenbakken, hagen en containers. Het drukst was het in Vlissingen. Hier werd de brandweer namelijk 30 keer ingezet.

Vlissingen
Vlissingen was hierdoor goed voor zo'n 40 procent van alle Zeeuwse meldingen. Dat is ook niet zo gek want hier moest zelfs de Mobiele Eenheid er aan te pas komen om rust te brengen nadat in de omgeving van de Bloemenlaan zelfs auto's in brand werden gestoken op enkele tientallen meters afstand van aanwezige politiemensen. Ook werd hier de brandweer bekogeld.

Na Vlissingen was het het drukst in de gemeente Middelburg. Hier waren 14 incidenten. Terneuzen had er 8, Borsele en Goes beiden 5. In Reimerswaal waren 4 meldingen en in Tholen 3. Op Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en in Veere was het met telkens 2 meldingen rustig. Binnen de gemeente Hulst was slechts 1 melding en in de gemeenten Kapelle en Sluis hoefde helemaal niet uitgerukt te worden.

Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Heleentje (1-1-2017 om 17:50)
tuurlijk rustig Ja tuurlijk was het rustig zeker als je van de 25 man tuig niemand aanhoud Belachelijk gewoon Vreemd het dat de politie steeds minder respect krijgt
Cookie-instellingen beheren