Waarschuwing voor plaatselijke gladheid

Toegevoegd: 01-01-2017, 18.04 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI waarschuwt inwoners van Zeeland voor de kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten, ijzel en/of motsneeuw.

Volgens het weerbureau moeten weggebruikers nog tot middernacht rekening houden met de kans op gladheid.  "Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen", zo adviseert het KNMI.

In andere delen van het land geldt overigens zelfs code oranje. "In de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg is het op meerdere plaatsen verraderlijk glad door ijzel. Ook elders in het midden en zuiden is het plaatselijk glad door ijzel, vooral op bruggen en viaducten", aldus het weerbureau.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (2-1-2017 om 19:17)
Inderdaad @ ik. De weg is niet slecht maar de mensen passen hun rijstijl niet aan. Eerst ruiten krabben ( dan weet je dat het glad kan zijn) en vervolgens met 130 door de bochten scheuren. Das vragen om glijpartijen.
Ik (2-1-2017 om 11:38)
Zoals een wijs reageerder eerder opmerkte toen het over mist ging: "De gladheid is niet gevaarlijk maar de bestuurders". Hij zal wel lekker doorrijden met de maximumsnelheid.
zout (2-1-2017 om 11:16)
waarom dan niet OP TIJD gestrooid.?? nog uitslapen van de nieuwjaar!!!