Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 306 km

Burgemeester geschokt over belagen hulpverleners

Toegevoegd: 01-01-2017, 20.26 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen is geschokt dat hulpverleners tijdens de jaarwisseling in Vlissingen zijn belaagd. Dat is te lezen in een verklaring op de website van de gemeente.


“Hulpverleners moeten ten alle tijden hun werk ongestoord en veilig kunnen doen. Handen af van onze hulpverleners”, aldus Van den Tillaar. Volgens de gemeente betreurt de burgemeester het zeer dat de bewoners overlast ervoeren en schade hebben geleden.

Eerder vandaag spraken de politie en het Openbaar Ministerie al hun ongenoegen uit over het gedrag van relschoppers. Zij gaven aan dat voor volgende jaarwisseling uiteraard goed zal worden gekeken naar het eventueel vergroten van de capaciteit in Vlissingen, maar dat volgend jaar niet per definitie een heel peleton ME in de Bloemenbuurt staat. "Het gaat immers om één incident. Eerdere jaren liep het hier niet zo uit de hand", aldus het Openbaar Ministerie eerder vandaag.

Districtsvoorzitter Harald Bergmann zei zondagmiddag: "We maken voor elke jaarwisseling altijd eerst een uitgebreide analyse. Door gesprekken te voeren en informatie te delen proberen we altijd een zo goed mogelijk beeld te krijgen van waar politiecapaciteit nodig zou kunnen zijn. Helaas was er nu geen enkele indicatie dat er in Vlissingen ongeregeldheden zouden ontstaan."

Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan huizen (3-1-2017 om 10:29)
Komend oud en nieuw, samenscholing verbod instellen, en op art.5 oppakken. Kunnen ze gewoon vast gehouden worden, to de normale mensen hun feest hebben gehad.
Ikke (3-1-2017 om 00:01)
Ach ja, toen we hoorden over de Bloemenlaan zeiden we al tegen elkaar; kan weer niet missen wie dit hebben gedaan. En ja hoor daders weer eens afkomstig uit dit Noord-Afrikaanse land. Ik kijk zo uit naar de aanstaande verkiezingen, en ik hoop dat er zoveel gaat veranderen.
Wandelaar (2-1-2017 om 15:37)
burgemeesters geschokt (in meerdere plaatsen in Nederland hebben de zelfde problemen met tuig uit noord Afrikaanse landen. Rutte en het Haagse zooitje schrikken zich bij de komende verkiezingen wel. Het is te hopen dat ze 70% van de zetels kwijt raken aan partijen die het wel met de Nederlanders en goedwillende medelanders goed voor hebben.
edith (2-1-2017 om 15:14)
Zodra de politie ingrijpt en iemand een mep verkoopt met een stok wordt dit gefilmd en op het internet verspreid met een hoop bombarie. Dus of ze mogen ingrijpen met het risico dat je een mep kan krijgen of ze doen niets......make up your mind. Van mij mogen ze ingrijpen!! ME was aanwezig dus ik zeg omsingelen en pakken, als je erbij staat doe je mee simpel! Of je nu wit zwart of geel bent als je iemand niet met respect kunt behandelen ga dan ook niet janken als je een ram voor je kop krijgt!
P (2-1-2017 om 15:10)
Verhaal het geld bij de moskee in Vlissingen, dan kijken ze niet weg en zal het niet nog een keer gebeuren, en spreken ze hun jongkies er wel op aan. Iedereen weet dat ze deel zijn van de moslim gemeenschap, en dat ze elke vrijdag hun gezicht moeten laten zien in de moskee en tevens met de ramadan. Nu wordt er niemand verantwoordelijk gehouden en is een herhaling onherroepelijk, belast hun moskee met financiele lasten en gegarandeert dat het klaar is.
Vlissinger (2-1-2017 om 14:50)
"Geschokt" Onder welke steen heeft deze burgemeester gelegen behoort zeker tot de links politiek correct elite.Misschien is het tijd om een burgerwacht op te richten in deze wijken en deze Berber apen de wijk uit te trappen.Door het jarenlang thee drinken en knuffelen door onze incompetente leiding bij zowel de politiek en politie zitten wij nu met de gebakken peren. Oprotten met dat tuig niet goedschiks dan maar kwaadschiks .
Cookie-instellingen beheren