Zeeuwse mannen aangehouden voor stroperij

Toegevoegd: 02-01-2017, 12.59 uur

Een deel van de aangetroffen kreeften.
Een deel van de aangetroffen kreeften.
1
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

OUDDORP - Bij het Springersdiep op Goeree-Overflakkee heeft de politie vrijdag twee Zeeuwse mannen aangehouden voor stroperij.

Agenten zagen rond het middaguur in de buurt van de Brouwersdam bij Ouddorp een auto staan en besloten deze te controleren. De auto bleek van een mogelijke visstroper te zijn en daarom werd een korte postactie opgezet. Even later zagen de agenten een man uit het water komen. Hij was gehuld in een duikpak en kwam naar boven met een net vol kreeften.

Omdat het verboden is om kreeften te vangen, spraken de agenten hem aan. Hij ontkende iets met stroperij te maken te hebben en zou het net gevonden hebben tijdens het duiken. In het net zaten 8 kreeften welke waren geboeid met ty-raps. Onder de gevangen kreeften waren ook enkele vrouwtjes die kuit bij zich droegen: de eitjes van de kreeft.

De boven water gekomen man bleek een 48-jarige Goesenaar te zijn. Toen de politie met hem in gesprek was kwam nog een duiker boven water. Deze 34-jarige inwoner van 's-Heerenhoek wilde niet met de agenten praten en was volgens de politie erg recalcitrant. Nadat extra agenten ter plekke waren gekomen bond de man in. Ook deze man ontkende iets met de zaak te maken te hebben maar op de plek waar hij boven was gekomen werd wel een net met 7 kreeften ontdekt.

De volledige duikuitrusting van de twee werd direct in beslag genomen. De kreeften zijn in het water teruggezet en de politie stelt een onderzoek in naar de activiteiten van het tweetal. De mannen kregen beide een proces-verbaal mee naar huis.

Aan het einde van de middag was het op dezelfde locatie overigens wederom raak. Toen stuitte de politie samen met een opsporingsambtenaar van Staatsbosbeheer op een drietal Duitsers die illegaal gevangen kreeften en oesters bij zich hadden. Deze werden teruggezet in de natuur. De mannen kregen een boete van 600 euro en mochten na betaling hun weg vervolgen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edje (2-1-2017 om 18:04)
Ze moeten er een boete op zetten van 1000 euro per kreeft! Kijken of ze het dan nog het risico waard vinden.....
Marco (2-1-2017 om 15:49)
Nu worden de criminelen een keertje gepakt en krijgen een heel,klein beetje straf. Maar de opbrengsten van een heel jaar maakt het nog steeds erg lucratief. Uiteindelijk is 'de afnemer' de schuldige, want geen vraag, geen aanbod.
kreeft (2-1-2017 om 14:03)
mooi stekje dat Springersdiep. gaat vast meer gecontroleerd worden daar!!!