Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Relschoppers vernielden bewakingcamera's

Toegevoegd: 02-01-2017, 15.40 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De groep jongeren die tijdens de jaarwisseling in Vlissingen voor problemen zorgde heeft eerst bewakingscamera's vernield. Daardoor is herkenning lastig. Dat heeft de politie vanmiddag naar buiten gebracht.


In de bloemenbuurt werden verschillende vernielingen gepleegd en ook werden auto's in brand gestoken. Een groep van zo'n 25 personen bekogelde bovendien de brandweer en de politie met stenen en vuurwerk. Nadat de Mobiele Eenheid was ingezet werd het weer rustig in de wijk. Gisteren legde de politie uit dat het lang duurde voordat er genoeg politie op de been was vanwege een grote gaslekkage in Nieuw- en Sint Joosland.

Het onderzoek naar de daders is inmiddels gestart. Herkenning is echter nog niet zo eenvoudig, zo vertelt de politie. “Voor de ongeregeldheden werden bewakingscamera’s vernield. Ook hadden de jongemannen zich met gezichtsbescherming onherkenbaar gemaakt. Deze factoren bemoeilijken het rechercheonderzoek. De politie hoopt daarom dat mensen daarom extra gemotiveerd zijn om mee te helpen deze zaak op te lossen.”

Volgens de politie zijn tot nu toe zeker tien aangiftes binnengekomen. "Deze gaan onder andere over vernieling, brandstichting en poging tot zware mishandeling", aldus de politie, die nog steeds is op zoek naar beeldmateriaal van de ongeregeldheden. Tips zijn welkom via 0900-8844, Whatsapp (06-12207006) of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Beeldmateriaal kan ingestuurd worden via een speciaal tipformulier.

Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (4-1-2017 om 11:44)
@Terneuzenaar, ik heb me rot gezocht op Youtube maar kan niks vinden, hoe heet de video?
Jan B (3-1-2017 om 22:34)
Als de burger de Politie nodig heeft zitten ze bij een gaslek in nieuw en sint joosland, leuk excuus maar daar was voldoende brandweer aanwezig en deze werden niet gehinderd in hun werk. Een Burgemeester die geschokt is! waar de burgers nu hart om moeten lachen. Denk aan het liedje van Boudewijn de Groot (meneer de president slaap zacht). Ik had liever gelezen dat de gedupeerden hun schade per direct vergoed zouden krijgen, maar die kunnen straks met hun verzekering gaan tobben.
Terneuzenaar (3-1-2017 om 18:49)
Op YouTube staan deze snotneuzen vrolijk hun identiteit bekenbaar te maken. Het is wachten tot er zich een knokploeg voorbereid om dit tuig eens een les te leren.. Dus politie, bescherm je burgers!
Yeah Right (3-1-2017 om 16:13)
@Henk Jij leeft echt onder een steen... Waarom zou een bijvoorbeeld een overvaller of relschopper geen masker op doen. ?? Omdat dat mag niet van de wet.? Hun hebben lak aan de wet. Je mag nu al niet met een bivakmuts over straat. Dus jouw punt makes no sense. Met alle repect.. Strengere straffen werken HELAAS ook niet. Dat is gebaseerd op onderbuikgevoel. Moet naar de oorzaak van dit gedrag, want je pakt ze op en staat al weer een rij klaar om te rellen. Voor de duidelijkheid hoop dat ze snel gepakt worden en een gepaste straf krijgen.
Vlissinger (3-1-2017 om 14:35)
In de laatste berichtgevingen werd door dit tuig filmpjes op internet gezet met verwijzingen, verheerlijking en vergelijking naar de aanslagen in Parijs. Hiermee veranderen ze hun daden van een zogenaamde "kwajongensstreek" in een terroristische aanslag. Het is nu aan het O.M. om hier naar te handelen.
Henk (3-1-2017 om 11:53)
Zoals ik reeds eerder hier opmerkte: Indien op enigerlei wijze dergelijke zaken te verwachten zijn, alles filmen en mondeling begeleiden. Dit in combinatie met door het bevoegd gezag uitvaardigen dat gezichtsbedekking etc., die herkenning bemoeilijkt c.q. onmogelijk maakt, is verboden. Bij overtreding is het dan mogelijk om op heterdaad aan te houden. Mogelijk zouden deze maatregelen effectief kunnen werken, maar verwacht er niet alles van. Streng straffen en niet pamperen kan ook een handje helpen !
Cookie-instellingen beheren