Drie aanhoudingen na wilde achtervolging

Toegevoegd: 03-01-2017, 14.12 uur

De achtervolging eindigde in Vlissingen-Oost, daar kon de auto worden klemgereden.
De achtervolging eindigde in Vlissingen-Oost, daar kon de auto worden klemgereden.
1
© Foto: Twitter / @Team Verkeer ZWB
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - De politie heeft na een wilde achtervolging drie Fransen aangehouden. Geen van de mannen beschikte over een geldig rijbewijs. De mannen reden in Oost-Souburg met hoge snelheid door de winkelstraten. Omstanders moesten zich daarbij uit de voeten maken.

De achtervolging startte toen agenten met een onopvallende politieauto op de N62 ter hoogte van ’s-Heerenhoek de 28-jarige bestuurder een stopteken gaven. Dit werd echter genegeerd en het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van Middelburg.

Uiteindelijk reden de mannen de bebouwde kom van Oost-Souburg binnen en ging de achtervolging verder via de Karolingenbaan, tegen het verkeer in de Paspoortstraat op om vervolgens tegen het verkeer in te rijden over de Kanaalstraat. Verschillende omstanders moest opzij springen om niet aangereden te worden door de auto van de verdachten.

De achtervolging eindigde in Vlissingen-Oost, daar kon de auto worden klemgereden. De bestuurder is een Fransman, de andere twee hadden geen identiteitspapieren bij zich. Het vermoeden bestaat dat het eveneens Fransen zijn. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

De politie neemt de zaak hoog op en vraagt getuigen zich te melden. In Oost-Souburg moesten tenminste twee fietsers aan de kant springen. Een fietser met daarnaast een kinderfietsje moest zodanig uitwijken dat zij bijna ten val kwam. De politie zou haar graag spreken. Zij en anderen getuigen kunnen zich melden. Dit kan via 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Mensen die anoniem informatie willen doorgeven kunnen bellen met 0800-7000.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marja (4-1-2017 om 09:17)
Goed dat ze gepakt zijn, maar ik heb hier een dubbel gevoel bij. Het had ook heel anders kunnen aflopen als er iemand was doodgereden, dat kindje op dat fietsje bijvoorbeeld. Dat vind ik het grote gevaar van die wilde achtervolgingen en vraag me af of het dat waard is.
Vlissinger (4-1-2017 om 07:50)
Chuckles.... Vertel mij eens, hoe voorkom je dan precies dat 3 Fransen zonder rijbewijs gaan rijden? U roept iets maar weet eigenlijk niet wat u zegt!
wim (4-1-2017 om 06:59)
Wat hebben die lui hier te zoeken auto in beslag genomen en niet meer terug geven, en de personen enkele reis Frankrijk
Tom Helgers (3-1-2017 om 20:37)
Hadden zeker nrt wat drugs gehaald in Goes en dan weer lekker teru naar huis zonder rijbewijs of verzekering...
chuckles (3-1-2017 om 17:02)
Hoog tijd dat het Sjengenverdrag eens in een ánder' jasje wordt gestopt!