OM eist celstraf voor stalken en bedreigen

Toegevoegd: 05-01-2017, 14.02 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 49-jarige C. J. uit Koudekerke is donderdag tijdens de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van 90 dagen waarvan 71 voorwaardelijk geëist. Ook zou J. een taakstraf van 200 uur moeten verrichten en twee jaar lang, gedurende de proeftijd, absoluut geen contact meer mogen hebben met zijn ex-partner.

Na diverse eerdere aan/uit situaties beëindigde de vriendin van J. op 1 april 2015 abrupt de relatie. Zonder enige uitleg over het hoe en waarom. J. raakte daarover dermate gefrustreerd en boos dat hij haar begon te stalken. Via social media en sms'jes verzocht hij haar in eerste instantie op uitleg.

Toen zij dat alles niet beantwoordde veranderde de toon van de berichten en resulteerden die uiteindelijk in bedreigingen, zoals 'Ik flikker je het graf in', 'ik laat je verkrachten' en meer van dat fraais. Tijdens de behandeling van de zaak erkende J. ruiterlijk dat hij zijn ex behoorlijk had bedreigd en belaagd. ,,Maar ik zou haar nooit echt iets hebben aangedaan'', bezwoer hij de rechtbank.

Overigens waren niet alle berichten die hij zijn ex stuurde van bedreigende aard: ook meer dan honderd berichtjes bestonden uit lieve teksten en liefdesbetuigingen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750