www.hvzeeland.nl

Celstraf geƫist voor seks met meisje (13)

Toegevoegd: 05-01-2017, 16.54 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor het hebben van seks met een dertienjarig meisje is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg tegen de 22-jarige F. E. uit de gemeente Hulst een celstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist.

E. leerde het meisje kennen tijdens een feestje in haar ouderlijke woning. Het klikte tussen de twee, het meisje flirtte wat met E. en zei dat ze zeventien jaar was. Gezien haar uiterlijk en de manier waarop ze zich kleedde was er voor E. geen enkele reden om daaraan te twijfelen, zo zei hij. Overigens vond hij het wel erg vreemd dat iedereen zag wat er tussen hem en het meisje aan de hand was en niemand iets zei in de geest van 'pas op joh, ze is nog maar net dertien!'

Tijdens die avond, waar ook haar moeder aanwezig was, werd er wat gedronken en geblowed. E. en het meisje sliepen samen op de bank in de woonkamer, de moeder wenste het stel veel plezier en ging zelf ook naar bed. De volgende ochtend hadden E. en het meisje seksuele gemeenschap en werd ze prompt zwanger.

Toen E. er later van hoorde dat ze pas dertien was verbrak hij de relatie. Zeer tegen de wens van de moeder en het meisje - die absoluut geen aangifte tegen E. wilden doen - werd het gebeuren door Intervens bij de politie aangekaart en werd E. door justitie vervolgd. Uitspraak in deze zaak is over twee weken.