Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Twintig aangiftes van rellen Bloemenlaan

Toegevoegd: 05-01-2017, 20.02 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSNGEN - De politie heeft op dit moment twintig aangiftes opgenomen van vernielingen tijdens de rellen in de Bloemenlaan in Vlissingen afgelopen jaarwisseling. Ook enkele hulpverleners hebben aangifte gedaan.


Burgemeester Bas van den Tillaar vertelde woensdagavond geschokt te zijn door de gebeurtenissen in de nacht van Oud op Nieuw. Vanzelfsprekend is hij inmiddels de wijk in geweest en heeft hij bezoeken gebracht aan mensen die getroffen zijn. "De verhalen grijpen me erg aan. Elk jaar bereiden we de jaarwisseling voor en bepalen we samen met politie, ROAT en andere organisaties wat de aandachtsgebieden zijn. Het Middengebied is één van de aandachtsgebieden. Maar de signalen die we ontvingen, wezen niet op grote ongeregeldheden zoals die in de Bloemenbuurt hebben plaatsgevonden."

Inmiddels is het nu 5 dagen later. De grootste prioriteit ligt op dit moment bij het politie-onderzoek. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk informatie verzameld wordt. Burgemeester Van den Tillaar drukt de bewoners van de Bloemenbuurt op het hart om aangifte te doen. "Ook mensen die geen schade hebben, maar wel informatie willen delen, kunnen dit doen. Alle informatie helpt om de daders te pakken. Daar hebben de bewoners van de Bloemenbuurt recht op."

Gemeente, politie en ROAT steken, mede op verzoek van de gemeenteraad, in op persoonlijk contact en voeren veel gesprekken met bewoners van de wijk. Van den Tillaar: "Uit het politie-onderzoek moet blijken wie de daders zijn. Er gaan allerlei verhalen rond, maar we weten gewoon nog niet wie het zijn."

De gemeente wacht de resultaten van het onderzoek af, maar denkt tegelijkertijd na over hoe het nu verder moet in de Bloemenbuurt. "De gesprekken met betrokkenen leveren veel waardevolle informatie op. Niet alleen over de jaarwisseling, maar ook over hoe we samen met de inwoners het veiligheidsgevoel in de wijk kunnen verhogen", zegt de burgemeester. Daar gaat de gemeente samen met de bewoners aan werken. De gemeente gaat ook nadenken over hoe zij informatie met de buurt kan delen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J P (6-1-2017 om 00:02)
Heeft geen zin ohh grote Burgervader.. Veel te laat! Zelfs Politie word al bedreigd en geintimideerd denk je nou werkelijk mensen het risico gaan lopen op wraak ? Jullie weten al jarenlang welke groep dit is maar jullie kunnen en mogen niks en als ze gepakt worden lopen ze na 200 uur werkstraf weer over straat want dan vinden ze wel een advocaat die hun op racisme kan vrijpleiten.. Allemaal oppakken en net zolang stokslagen geven tot ze gaan praten en de families ALLE TOTALE schade laten betalen... Niemand gaat elkaar verlinken in die groep dus ze worden nooit gepakt en ze lachen iedereen uit en wij kunnen weer meer belasting betalen om alles te laten repareren.. Ze werken niet, blowen de hele dag en maken overal kindjes en betalen nooit !
zeeuw (5-1-2017 om 21:23)
je weet nu eenmaal als je zulke Varkens bij elkaar zet ,dat dat kan gebeuren die buurt is altijd al een kruitvat geweest
Cookie-instellingen beheren