OM: 'Cel- en taakstraf en boete voor Vlissinger'

Toegevoegd: 09-01-2017, 19.28 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een Vlissingse verdachte hoorde vandaag in de rechtbank in Middelburg een celstraf, een taakstraf en een geldboete eisen. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan bedreigingen, diefstalletjes en vernielingen.

Volgens de berekening van de officier van justitie had de 28-jarige B. P. 'recht' op zeven maanden cel. Maar de officier vond dat P. meer gebaat was bij hulp. Hulp om van zijn verslavingen af te komen, hulp om werk te zoeken en vinden en hulp bij allerlei andere zaken. En zo kwam het Openbaar Ministerie (OM) na enig rekenwerk op een celstraf van 204 dagen (waarvan 110 voorwaardelijk), een taakstraf van 138 uur en een boete van 300 euro.

In de tweede helft van 2015 en januari vorig jaar zou P. zich schuldig hebben gemaakt aan bedreigingen, diefstalletjes en vernielingen. Zo dreigde hij een vriend 'kapot te schieten', pleegde hij een winkeldiefstal bij een supermarkt en stal hij - volgens eigen zeggen per ongeluk - een fiets.

Ook vernielde hij een rolluik bij een bedrijf in Vlissingen. De Vlissinger werd daar volgens zijn verklaring niet voldoende te woord gestaan over zaken die niet geheel volgens plan waren verlopen. Inmiddels wordt P. begeleid door hulpverleners van Tragel en gaat het volgens zijn begeleider goed met hem. Overigens was dat niet de constatering van de begeleider zelf, maar P. had hem dat zo verteld.

Uitspraak 23 januari.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750