Eis: Boete na ernstig verkeersongeluk zebrapad

Toegevoegd: 09-01-2017, 19.37 uur - Update: 10-01-2017, 10.16 uur

De automobilist merkte een overstekende vrouw te laat op.
De automobilist merkte een overstekende vrouw te laat op.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een boete van 600 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Die straf zou een 29-jarige Vlissinger moeten krijgen. De Vlissinger stond maandag in Middelburg terecht voor het veroorzaken van een verkeersongeval op 26 oktober 2015 in Vlissingen.

De verdachte reed met zijn bedrijfsbus van Koudekerke naar Vlissingen en zag vlak voor de poorten van het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) aan de Koudekerkseweg niet dat een vrouw het zebrapad overstak. Hoe dat heeft kunnen gebeuren bleef ook op de zitting onduidelijk. De man ging pas vol in de remmen toen hij het hondje van de vrouw zag.

De vrouw ontkwam niet aan een aanrijding en werd met zwaar lichamelijk letsel - ettelijke breuken, tijdelijk nierfalen en een hartstilstand - naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De officier vond gezien alle omstandigheden alleen bewezen dat de Vlissinger geen voorrang had verleend.

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (10-1-2017 om 11:12)
Niet om voorrang te eisen is het ook verstandig ook bij een zebra goed uit te kijken alvorens men oversteekt
Marco (10-1-2017 om 02:26)
Natuurlijk is dit een tragisch ongeval. Ook ik rijd hier regelmatig en moet op een of andere manier altijd meer mijn best doen om mensen/situaties te (over)zien dan op andere punten. Misschien komt het door de overvloed van licht en de schaduw die door het gebouw van het röntgencentrum op de weg wordt geworpen. Wellicht kan hier door deskundigen eens nader onderzoek naar gedaan worden. Een geldboete is hier totaal ongepast naar mijn mening, of wordt dat geld door de staat gebruikt om het onderzoek te bekostigen ?
fietser (9-1-2017 om 23:03)
Waarom moet dit allemaal zo lang duren!? Heeft ie tot het proces ook geen voertuig mogen besturen? De vrouw is voor het leven getekend. Een zebra bied een overstekende mens geen veiligheid. Eigenlijk zou er een speciale verlichting aan moeten gaan als iemand de zebra opgaat. Kan allemaal!!! Je moet altijd al een oudere of slechtziend persoon de gelegenheid geven om over te steken. Maar dat gebeurd zo weinig, harde maatregelen treffen tegen overtreders.