Droom in duigen na zware aanrijding A58?

Toegevoegd: 09-01-2017, 19.41 uur

Door het ongeluk raakte een man deels verlamd.
Door het ongeluk raakte een man deels verlamd.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 24-jarige K. de R. uit Arnemuiden is maandag een taakstaf van 160 uur en een rijontzegging van een jaar geeist. Mocht de rechtbank deze eis overnemen, dan betekent dat dat De R. zijn droom en passie om te rijden als vrachtwagenchauffeur kan vergeten, geen werk meer heeft en dat het dan moeilijk voor hem wordt iets anders te vinden.

De R. wordt ervan verdacht op 26 oktober 2015 op de A58 vlak voor de afrit naar Kapelle een ernstig verkeersongeval te hebben veroorzaakt. Hij vertrok die dag vanuit zijn woonplaats met de bedoeling in 's-Gravenpolder een collega op te halen. Op de vluchtstrook voor de afslag Kapelle/'s-Gravenpolder stond een auto met pech. De bestuurder daarvan stond aan de achterzijde van zijn auto met de bagageklep open.

De R. reed op dat moment zonder enige reden met 130 kilometer per uur over de vluchtstrook en knalde vol op de achterkant van de stilstaande auto. De man achter de auto raakte linkszijdig verlamd en liep hoofd- en hersenletsel op. Zijn echtgenote raakte eveneens gewond. De R. hield er drie maanden hoofdpijn aan over en kwam later nog wat glassplinters in zijn voorhoofd tegen.

Ondanks het technisch onderzoek en getuigen had De R. er een heel ander beeld van het gebeurde: hij reed op de linker rijbaan, de betreffende (rechts rijdende) auto ging voor hem rijden en vervolgens reed hij er tegenaan. Verder wist hij zich niets meer te herinneren. De officier van justitie achtte het niet uitgesloten dat De R. met zijn gsm bezig was geweest.

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (10-1-2017 om 02:39)
Gezien de plaats van de auto's op de foto zou je kunnen opmaken dat de twee voertuigen gebotst zijn op de vluchtstrook. Daar heeft een rijdende auto en zeker wanneer je 130km/u rijdt niets te zoeken. Natuurlijk is het jammer voor de jonge jongen, maar neem je verantwoordelijkheid en gebruik je uitkering om om te scholen. Als je nu al dit soort fouten maakt en niet wilt erkennen hebben je collega's niets aan je als beroepschauffeur.
Verbaasd (10-1-2017 om 01:28)
Als er te weinig bewijzen zijn en getuigen, dan is het niet zeker of er een overtreding is begaan. Heel naar voor die man, maar het is niet zo'n handige plek om achter je auto te staan.
Zeeuwse showride (10-1-2017 om 00:58)
@100%ZEEUW, Ik kan aannemen dat jij geen rijbewijs hebt? Als je het verschil niet kent tussen een rijstrook of een rijbaan ;)
AntiGSM (10-1-2017 om 00:50)
Ik ben blij dat het vermoeden eens uitgesproken wordt dat ze denken dat hij met zijn GSM bezig was, dit komt enorm veel voor tegenwoordig alleen je hoort er bijna niemand over. We roepen wel als er iemand gedronken heeft of met te hoge snelheid gereden heeft maar de GSM daar hoor je de meeste niet over eenvoudigweg omdat zovelen dit doen! Het wordt de hoogste tijd dat ze daar nu eens echt actie op gaan ondernemen, hoeveel onschuldige verkeersslachtoffers moeten er nog vallen???
Henri (10-1-2017 om 00:38)
En ik krijg een rijontzegging van 1 jaar met 220 uur werkstraf en 2200 euro boete omdat ik in 2001 met 2 x 0.8 promille ( 5 biertjes ) in 1 maand tijd ben aangehouden!!!!!!!!!!!! Voor die paar biertjes ?? Ik rijd al schadevrij sinds 1989 ( nu nog ).. Ik sta hier te koken van woede, zelfs met doodrijden krijg je minder straf dan ik kreeg ,,,Ja rechter in Middelburg je weet precies wie ik ben want je werd nog boos toen ik tegensprak !! Schaam je diep.. En het CBR gaf mij nog 10 jaar straf door elk jaar opnieuw keuren en bloedtesten zelf betalen... Dat heeft mij nog eens 4275 euro gekost !!!
crime (9-1-2017 om 22:44)
laat hij nog maar een poosje hoofdpijn houden!!