Droom in duigen na zware aanrijding A58?

Toegevoegd: 09-01-2017, 19.41 uur

Door het ongeluk raakte een man deels verlamd.
Door het ongeluk raakte een man deels verlamd.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 24-jarige K. de R. uit Arnemuiden is maandag een taakstaf van 160 uur en een rijontzegging van een jaar geeist. Mocht de rechtbank deze eis overnemen, dan betekent dat dat De R. zijn droom en passie om te rijden als vrachtwagenchauffeur kan vergeten, geen werk meer heeft en dat het dan moeilijk voor hem wordt iets anders te vinden.

De R. wordt ervan verdacht op 26 oktober 2015 op de A58 vlak voor de afrit naar Kapelle een ernstig verkeersongeval te hebben veroorzaakt. Hij vertrok die dag vanuit zijn woonplaats met de bedoeling in 's-Gravenpolder een collega op te halen. Op de vluchtstrook voor de afslag Kapelle/'s-Gravenpolder stond een auto met pech. De bestuurder daarvan stond aan de achterzijde van zijn auto met de bagageklep open.

De R. reed op dat moment zonder enige reden met 130 kilometer per uur over de vluchtstrook en knalde vol op de achterkant van de stilstaande auto. De man achter de auto raakte linkszijdig verlamd en liep hoofd- en hersenletsel op. Zijn echtgenote raakte eveneens gewond. De R. hield er drie maanden hoofdpijn aan over en kwam later nog wat glassplinters in zijn voorhoofd tegen.

Ondanks het technisch onderzoek en getuigen had De R. er een heel ander beeld van het gebeurde: hij reed op de linker rijbaan, de betreffende (rechts rijdende) auto ging voor hem rijden en vervolgens reed hij er tegenaan. Verder wist hij zich niets meer te herinneren. De officier van justitie achtte het niet uitgesloten dat De R. met zijn gsm bezig was geweest.

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (9-1-2017 om 21:46)
Joh, de politie heeft allang sporen onderzoek gedaan en de waarheid is hoogstwaarschijnlijk wel bekend. Het zou mooi zijn als we in Nederland ook verplicht met dashcam moeten rijden. Ik bedoel, wat is daarop tegen? De verzekering heeft er ook baat bij plus de leugenaars en doorrijders (die zie je steeds meer) hebben geen poot meer om op te staan als ze een ongeluk veroorzaken. Ik zeg niet dat deze man liegt maar als dit wel zo is dan is het een empathieloze idioot die alleen aan het eigenbelang denkt en niet aan de straf die hij dan zou verdienen. Wees dan ook een vent als je niet opzettelijk dit ongeluk hebt veroorzaakt en neem gewoon je verlies.
Zeeuw (9-1-2017 om 20:30)
@100%ZEEUW Ik denk dat daar wordt bedoeld de linker rijbaan (dus de twee rijstroken en de vluchtstrook) en hier de linker rijstrook.
yvonne (9-1-2017 om 20:16)
er is toch na te gaan of desbetreffende persoon kort er voor of tijdens het gebeurde met zijn gsm aan het werk was? mocht het zo zijn zoals geschreven dan is het maar goed dat man geen vrachtwagenchauffeur meer kan worden, geen verantwoordelijkheidsgevoel. wat moet er verder met dat echtpaar, veel triester voor deze mensen.
100%ZEEUW (9-1-2017 om 20:07)
als je op de link klikt....heeft de persoon R. gelijk. zoals hij het zegt staat het hier ook maar het goed praten doe en wil ik het niet maar als het vonnis zo gaat luiden.....zie ik als resultaat moedwillig iemand de bijstand injagen en als hij het niet kan verkroppen de dood verkiest boven dit leven? misschien wilt justitie zo hard straffen? en hem als "voorbeeld"stellen