www.hvzeeland.nl

Droom in duigen na zware aanrijding A58?

Toegevoegd: 09-01-2017, 19.41 uur

Droom in duigen na zware aanrijding A58?
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 24-jarige K. de R. uit Arnemuiden is maandag een taakstaf van 160 uur en een rijontzegging van een jaar geeist. Mocht de rechtbank deze eis overnemen, dan betekent dat dat De R. zijn droom en passie om te rijden als vrachtwagenchauffeur kan vergeten, geen werk meer heeft en dat het dan moeilijk voor hem wordt iets anders te vinden.

De R. wordt ervan verdacht op 26 oktober 2015 op de A58 vlak voor de afrit naar Kapelle een ernstig verkeersongeval te hebben veroorzaakt. Hij vertrok die dag vanuit zijn woonplaats met de bedoeling in 's-Gravenpolder een collega op te halen. Op de vluchtstrook voor de afslag Kapelle/'s-Gravenpolder stond een auto met pech. De bestuurder daarvan stond aan de achterzijde van zijn auto met de bagageklep open.

De R. reed op dat moment zonder enige reden met 130 kilometer per uur over de vluchtstrook en knalde vol op de achterkant van de stilstaande auto. De man achter de auto raakte linkszijdig verlamd en liep hoofd- en hersenletsel op. Zijn echtgenote raakte eveneens gewond. De R. hield er drie maanden hoofdpijn aan over en kwam later nog wat glassplinters in zijn voorhoofd tegen.

Ondanks het technisch onderzoek en getuigen had De R. er een heel ander beeld van het gebeurde: hij reed op de linker rijbaan, de betreffende (rechts rijdende) auto ging voor hem rijden en vervolgens reed hij er tegenaan. Verder wist hij zich niets meer te herinneren. De officier van justitie achtte het niet uitgesloten dat De R. met zijn gsm bezig was geweest.

Uitspraak over twee weken.