Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

OM: Cel- en taakstraf na uitroken wespennest Goes

Toegevoegd: 09-01-2017, 19.49 uur
De arrestatie van de 53-jarige A. S. bij het brandje op 13 augustus.
De arrestatie van de 53-jarige A. S. bij het brandje op 13 augustus.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Wespen op zolder? Die dieren horen daar niet en daar moet tegen worden opgetreden, zo vond de 53-jarige A. S. uit Goes. Uitroken was volgens hem de oplossing maar er ontstond brand en daarom stond S. vandaag voor de rechter.


Op 11 augustus stak hij wat klein spul in brand om rook te veroorzaken en zo de wespen naar elders te jagen. Zijn buurvrouw zag de rook uit de zolder komen en waarschuwde de brandweer. Die zag al snel wat er aan de hand was en vertrok.

Twee dagen later was het op een andere manier raak: toen stond er wel degelijk iets te branden op de zolder en moest de brandweer écht ingrijpen. S. hield het erop dat de vriend van de zoon van zijn buurman de boel in de brand had gestoken, maar dat vond de officier van justitie niet erg geloofwaardig.

Volgens de officier had S. het brandje veroorzaakt toen hij nog wat resterende wespen had willen wegjagen. De eis: een taakstraf van 180 uur en een celstraf van negen maanden waarvan zes voorwaardelijk. Terug in de cel hoeft S. overigens niet (als de rechtbank de eis volgt), omdat hij al drie maanden in voorarrest heeft gezeten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (22-1-2017 om 00:10)
Erg voor die man dat het zo moet lopen maar hij had beter een ongedierte bestrijder kunnen bellen. Nu word hij ook nog uit zijn woning gezet door de RWS vanwege de brandstichting. Het was een verwarde kunstenaar die vaak op de markt stond. Je kon dan een tekening van je laten maken door hem. Waar hij nu terecht komt weet ik niet.
Jac (10-1-2017 om 12:00)
Oke, beetje vreemde manier om van je wespen op zolder af te komen. Maar die straf die hij ervoor krijgt, of moet krijg, vind ik totaal absurd. Steeds vaker begrijp ik niets van de rechtspraak in NL. Volgens "de regels" zal het allemaal wel kloppen. Misschien heeft dit te maken met die kloof tussen de gewone Nederlander en de Bobo's aan de top. Recht moet toch ook een beetje rechtvaardig aanvoelen, los van wat er nu exact in de regels staat.......
mevrouwx (10-1-2017 om 10:11)
ja ja bel dan de ongedierte bestrijding of zo iets die mogen dat toch wel weg hallen? of niet > dat had meneer beter kunnen doen kijk als het bijen waren had ik mn buurman wel effe gebeld die is gek op bijen en bovendien imker maar ja kijk dus mn buurman mag wel zijn bijen uit roken maar als het om wespen gaat dan niet waarom niet als ik s vragen mag ?
Mark (10-1-2017 om 08:01)
En Pedo's krijgen 3 Maanden voorwaardelijk echt absurd dit
absurt (10-1-2017 om 07:14)
Bizar dit, 3 maanden vast omdat je geprobeerd hebt van ongedierte af te komen. geen kwade opzet in het spel. Als je iemand neerslaat sta je na 1 dag weer buiten. wel kwade opzet in het spel. Kortom krom nederland laat de verkiezingen maar komen.
P van D (10-1-2017 om 00:30)
Dat is echt Nederland hey, als je loopt te rellen in de bloemenbuurt in Vlissingen laten ze je gewoon je gaan gaan en doen ze niks, als je gepakt word met bier krijg je taakstraf mega voete en 1 jaar rijbewijs kwijt.. Als je een kind dood rijd kom je weg met 3 maanden en als je iemand vermoord ga je vrijuit want er zijn geen bewijzen..
Cookie-instellingen beheren