Dertig fietsers op de bon vanwege verlichting

Toegevoegd: 10-01-2017, 11.25 uur

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft vanochtend in Zeeuws-Vlaanderen in totaal 30 fietsers bekeurd omdat zij zonder de juiste verlichting fietsten.

Naast de dertig bekeuringen voor onjuiste fietsverlichting was er ook een boete voor het fietsen op het trottoir. Een automobilist kreeg een boete omdat hij een kapotte koplamp had.

In zowel de gemeenten Hulst, Sluis als Terneuzen werd gecontroleerd maar opvallend genoeg werden alleen boetes uitgedeeld in Terneuzen. "In de gemeenten Hulst en Sluis werden stomweg geen overtredingen geconstateerd", aldus de politie.

De komende tijd zullen nog vaker soortgelijke controles worden gehouden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Herrie (10-1-2017 om 21:19)
peter: ben je nu wel echt wijs? Denk je nou echt dat het bekeuren van 30 personen zoveel oplevert dat dit kostendekkend is voor die gehele politieactie? En wat dacht je van Vlissingen waar op die zaak 10 rechercheurs gezet zijn? Kost dat niets dan, denk je dat dat vrijwilligers zijn of zo? Ik als automobilist moet (te) vaak mijn best doen om geen fietsers dood te rijden omdat ze te belazerd zijn om een een lampensetje van 1,95 te kopen voor de fiets. Én als ik ze aanrijd ben IK de sjaak. Het enige licht wat ik soms nog op het laatste moment zie is het licht van hun Dumb-phones!
Rene (10-1-2017 om 21:09)
"In de gemeenten Hulst en Sluis werden stomweg geen overtredingen geconstateerd" Stomweg? volgens mij moet dat zijn: 'Tot onze grote tevredenheid!' Dat is toch geweldig? Het gaat toch over verkeersveiligheid? Of is het toch het doel om boetes uit te schrijven?
Rinus (10-1-2017 om 20:10)
Wanneer gaan ze is wat doen aan die lui die met de auto zonder licht of met stadslicht rijden ,of die geen richting aangeven .
kees (10-1-2017 om 17:37)
En geen 1 boete voor bellen of sms en op de fiets? het is nog niet verboden maar wel gevaarlijk dus artikel 5 kunnen ze al geven wegens de gevaarzetting
peter de quaak (10-1-2017 om 17:16)
Zoals ik vanmorgen al schreef in de PZC. De vandalen van de Bloemenbuurt in Vlissingen die voor honderdduizenden Euro`s bij mensen hebben vernield kunnen ze niet oppakken. Kost te veel geld en te veel tijd. De doelgroep eerlijke burgers levert meer op. Niet erg dat ze controleren op fietsverlichting, (Jazeker staat in het Quotum want de naam bonnenquotum hebben ze veranderd) maar mag ik dan ook verwachten dat daders die burgers voor duizenden Euro`s duperen ook gepakt worden als je weet wie het is? Of is dat te veel gevraagd aan de politie? Dus op geen fietsverlichting controleren oké, maar had enkel als doelstelling omzet en winst 2017 voor justitie te spekken en ging echt niet om veiligheid.
KL (10-1-2017 om 14:24)
Goed bezig!