Dertig fietsers op de bon vanwege verlichting

Toegevoegd: 10-01-2017, 11.25 uur

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft vanochtend in Zeeuws-Vlaanderen in totaal 30 fietsers bekeurd omdat zij zonder de juiste verlichting fietsten.

Naast de dertig bekeuringen voor onjuiste fietsverlichting was er ook een boete voor het fietsen op het trottoir. Een automobilist kreeg een boete omdat hij een kapotte koplamp had.

In zowel de gemeenten Hulst, Sluis als Terneuzen werd gecontroleerd maar opvallend genoeg werden alleen boetes uitgedeeld in Terneuzen. "In de gemeenten Hulst en Sluis werden stomweg geen overtredingen geconstateerd", aldus de politie.

De komende tijd zullen nog vaker soortgelijke controles worden gehouden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sonja (13-1-2017 om 12:16)
Helemaal eens met Herrie, er zijn mensen, die werkelijk altijd het doen en laten van politie aan moeten vallen, totdat je ze zelf nodig heb !! Van mij mogen ze deze boetes zelfs verhogen, want een fietsverlichting kost bijna niets en is heel erg belangrijk, ook voor autobestuurders, want die krijgen toch meestal de schuld ! "!!!!!! IEDEREEN MOET ZICHTBAAR ZIJN !!!!!!"
k (12-1-2017 om 10:19)
jeugd uit gem terneuzen dus dommer dan de rest vd streek. waarom sta ik daar niet van te kijken? er wonen wat lompe koeien in de omgeving van, en in terneuzen. die gewoon denken ha als ik aangereden word is de automobilist fout het besef komt bij sommigen pas in het ziekenhuis maar de meesten leren het nooit
wim (11-1-2017 om 19:15)
In feite is zoiets toch belachelijk dat er zoveel boetes gegeven moeten worden, voor een ieder geld er kan een keer b.v. tijdens je rit een lampje stuk gaan dan moet je dat kunnen vervangene je weet als je morgens van huis gaat in donker moet je toch je licht voeren ongeacht wie en of waar je gaat in de regel vaak gemak zucht
Middelburger (11-1-2017 om 15:40)
Ja, laten we hier een reactie onder zetten over waar de politie zich allemaal beter mee bezig zou kunnen houden. Het is ook nooit goed.....
Vlissinger (11-1-2017 om 12:57)
Mooi dit, automobilisten met kapotte koplampen ook aanpakken, daar rijden er enorm veel van rond. of erger,koplamp defect en het stadslicht ook! en gewoon gaan rijden. onverantwoord en waarschijnlijk hebben ze geen idee hoe gevaarlijk dit is en waar uberhaupt dat stadslichtje voor dient.
RteV (10-1-2017 om 23:47)
@Meneer De Quaak, u vergelijkt hier appels met peren, of zoals u wilt tomaten met pruimen. Het onderzoek naar de vandalen staat los van veiligheid in het verkeer en ook daar wordt nog steeds werk van gemaakt. Het heeft niets met quotum te maken, het heeft slechts te maken met het voorkomen dat u of een medeweggebruiker slachtoffer wordt van het aanrijden van een zwakkere verkeersdeelnemer die zich niet aan de geldende regels houdt.