ISD-maatregel geëist vanwege diefstallen

Toegevoegd: 10-01-2017, 15.50 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft dinsdag tegen de 48-jarige J-P. H. uit Terneuzen de zogenoemde ISD-maatregel geëist vanwege enkele diefstallen.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt H. ervan dat hij op 5 september in Terneuzen een winkeldiefstal heeft gepleegd en kort daarna samen met twee kornuiten twee fietsen heeft gestolen. Bij de eerste diefstal werd H. op camerabeelden herkend.

Bij het tweede feit zag een vrouw dat enkele mannen met een slijptol bij de fietsen in de weer waren. Even later zag ze H. met een fiets over zijn schouder lopen. Volgens H. had hij niets met de diefstal te maken gehad en was hij door één van de mannen gevraagd om even een fiets weg te dragen. De winkeldiefstal ontkende H. trouwens ook.

Het OM eistte de ISD-maatregel. Hiermee kunnen draaideurcriminelen voor maximaal twee jaar lang in een instelling worden geplaatst om daar te werken aan hun problematiek. Werken ze niet mee, dan betekent dat twee jaar 'zitten'.

Uitspraak over veertien dagen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R te V (11-1-2017 om 01:03)
Beste Kees, er staat hier nergens of het zijn 1e en 2e feit betreft. Misschien waren het inmiddels wel zijn 25e en 26e feit. Misschien ook wel zijn 40e en 41e. Laat ik het zo zeggen, ik neem aan dat hij niet alleen voor deze 2 genoemde feiten een draaideurcrimineel wordt genoemd. Het zijn wellicht de meest recente feiten waarvoor hij werd opgepakt die hier vernoemd worden.
Waldorf (10-1-2017 om 22:58)
@kees/ Ervaringsdeskundige? En de eerste keer laten lopen? De tweede keer 15 uur schoffelen? En de derde keer voorwaardelijk 'zitten'? Man man man!
Robert (10-1-2017 om 21:45)
Nou Kees ,we zijn dat soort tuig eigenlijk wel zat ,en met die ultra linkse opvattingen ,die je zelf dus tentoonstelt, heeft de afgelopen jaren geleidt ,dat we dit soort gajus met fluwelen handschoenen aanpakken ,en steeds weer opnieuw de fout in laten gaan ,opsluiten ,weg bij zijn slachtoffers ,en de eerst komende twee jaar mogelijk ook lekker afkicken ,mits ze de softheid ook uit de bajes kunnen krijgen. Jouw fiets staat zeker nog in je schuurtje???
AD (10-1-2017 om 20:11)
Ja hoor Kees ga dit zootje tuig ook nog maar verdedigen omdat jij vind dat je na 2 bewezen feiten nog steeds geen crimineel bent. Nou bij de eerste diefstal opsluiten zeg ik dan want dit gaat op deze mannier gewoon door want als je 48 bent en hebt dan nog fatsoensnormen gaat dat er ook niet meer van komen vrees ik.
kees (10-1-2017 om 17:34)
Ik vind het kort door de bocht dat je al na 2 feiten die bewezen zijn een draaideur crimineel word genoemd. Normaal krijg je de 2e keer een taakstraf en de derde keer een gevangenis straf.