Weerbericht:
Tropisch warm, later vanmiddag en vanavond stevige onweersbuien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

ISD-maatregel geëist vanwege diefstallen

Toegevoegd: 10-01-2017, 15.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft dinsdag tegen de 48-jarige J-P. H. uit Terneuzen de zogenoemde ISD-maatregel geëist vanwege enkele diefstallen.


Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt H. ervan dat hij op 5 september in Terneuzen een winkeldiefstal heeft gepleegd en kort daarna samen met twee kornuiten twee fietsen heeft gestolen. Bij de eerste diefstal werd H. op camerabeelden herkend.

Bij het tweede feit zag een vrouw dat enkele mannen met een slijptol bij de fietsen in de weer waren. Even later zag ze H. met een fiets over zijn schouder lopen. Volgens H. had hij niets met de diefstal te maken gehad en was hij door één van de mannen gevraagd om even een fiets weg te dragen. De winkeldiefstal ontkende H. trouwens ook.

Het OM eistte de ISD-maatregel. Hiermee kunnen draaideurcriminelen voor maximaal twee jaar lang in een instelling worden geplaatst om daar te werken aan hun problematiek. Werken ze niet mee, dan betekent dat twee jaar 'zitten'.

Uitspraak over veertien dagen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (11-1-2017 om 22:58)
Meneer Kees; Deze man draait al meer dan 20 jaar door de deur van de/een gevangenis.
Waldorf (11-1-2017 om 22:55)
@Kevin. Doet er niet toe met jouw linkse gedachtengoed. Uitschot verwijderen door opsluiting is de enige manier. Kans gekregen en verprutst is einde oefening en de bak in. Jij babbelt vanuit de overtreder/crimineel en dat is niet waar de samenleving op zit te wachten. 9 van de 10 mensen steken normaal in elkaar, hebben geen tien geboden om te snappen wat wel en niet kan. De gemiddelde burger is jouw manier van de crimineel gedrag benaderen/oplossen simpelweg spuugzat.
kevin (11-1-2017 om 15:16)
Het kan zijn dat hij meerdere strafbare feiten heeft gepleegd. Alleen weet ik dat een isd maatregel vaak niet werkt. Zeker niet omdat er in een gevangenis in Nederland geen goede behandeling kan worden gegeven omdat ze daar gewoon niet gespecialiseerd in zijn, Op deze manier worden mensen die deze maatregel krijgen alleen maar bozer op de maatschappij. Ik keur het niet goed omtrent zijn strafbare feiten. Echter als zulke mensen het gevoel hebben dat tog niemand daar hun luistert , leven ze op 1 levenswijze, wat voor hun overleven is.
Ganja (11-1-2017 om 12:27)
@kees iedereen die weet wie ze bedoelen zullen wel hard lachen om je opmerking , de tijd van taakstraf is al 20 jaar voorbij voor hem haha
Walter Geeraert (11-1-2017 om 12:07)
Beter de krant lezen! H. heeft ondertussen een strafblad van zeker 27 pagina's. Een echte draaideur crimineel dus. Het wordt dus de hoogste tijd voor meer aktie.
wim (11-1-2017 om 07:56)
Ik vermoed dat zon regel op een man van 48 jaar nooit zal veranderen ook niet met 2 jaar zitten zon persoon hoort niet meer de vrijheid terug te krijgen het is een dief en dat blijft een dief zon persoon gewoon laten zitten waar hij nu is en laat hem wat arbeid verrichten zoals schoonmaken enz.