Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

A58 dicht na ongeluk in Vlaketunnel

Toegevoegd: 11-01-2017, 12.22 uur - Update: 11-01-2017, 16.13 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In de Vlaketunnel bij Kapelle is vanochtend een ongeluk gebeurd. De A58 is inmiddels weer vrij maar nog er is nog steeds sprake van oponthoud.


Op de rijbaan richting Bergen op Zoom kwamen rond 11.45 uur in de tunnel meerdere voertuigen met elkaar in botsing. Volgens de politie ging het mis toen een automobilist met aanhangwagen de tunnel inreed. De politie: "Op het moment dat deze naar beneden reed raakte hij de macht over het stuur kwijt en hierdoor kantelde de aanhangwagen. Deze was geladen met een tractor."

Een achterop komende vrachtwagenchauffeur moest uitwijken naar rechts en raakte hierdoor een ander voertuig. Hierop botsten twee andere voertuigen tegen de eerste auto aan. Ambulancepersoneel heeft alle betrokken nagezien maar niemand bleek gewond te zijn geraakt. Naast de ambulancedienst werd ook de brandweer opgeroepen.

De tunnel raakte richting Brabant volledig gestremd. Er ontstond voor de ingang van de tunnel een flinke file. Ook ter hoogte van de afslag Kapelle/'s-Gravenpolder stond het enige tijd volledig vast. Deze moest worden afgesloten nadat een vrachtwagen tegen een auto van Rijkswaterstaat was gereden (foto's 1 en 2). Bij deze aanrijding raakte niemand gewond.

Kort voor 14.00 uur kon de A58 volgens de politie weer worden vrijgegeven.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (12-1-2017 om 19:38)
Helemaal eens met Showride. Lijkt wel of het gros van de automobilisten niet meer kan rijden. Vooruit kijken, anticiperen en op gedrag andere weggebruikers letten. En die vrachtwagen chauffeurs die maken er helemaal een potje van. Verder vind ik het nergens voor nodig om zo giftig hier naar elkaar te reageren. Hebben jullie geen fatsoensregels?
Zeeuwse showride (12-1-2017 om 00:15)
@T4, nee hoor. Ik ben achter het stuur heerlijk ontspannen:) heet niet voor niets SHOWRIDE maar ik ga me niet laten vertellen dat ik moet "off fakken". Zie m'n vorige reactie, als je vooruit kijkt hoef je je (vracht)wagen niet in een pijlwagen van RWS te parkeren;)
T4 (11-1-2017 om 21:27)
@showride volgens mij ben jij het type met het korte lontje. Iets waar de hele A58 laast van heeft. En dan gebeuren er ongelukken. Met types zo als jij. Zo jammer.
Zeeuwse showride (11-1-2017 om 19:33)
@Jan, even goede vrienden, ik blijf ook bij wat ik zeg. Iedereen die op de weg zit moet bezig zijn met het besturen van het voertuig. Daar hoort vooruit kijken, verder dan je motorkap ook bij. Het gebeurt tegenwoordig teveel dat mensen bezig zijn met andere dingen.
jan (11-1-2017 om 18:04)
@showride .sorry voor laatste 3 woorden. blijf vedder bij mijn mening
jan (11-1-2017 om 18:04)
@showride .sorry voor laatste 3 woorden. blijf vedder bij mijn mening
Cookie-instellingen beheren