www.hvzeeland.nl

A58 dicht na ongeluk in Vlaketunnel

Toegevoegd: 11-01-2017, 12.22 uur - Update: 11-01-2017, 16.13 uur

A58 dicht na ongeluk in Vlaketunnel
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In de Vlaketunnel bij Kapelle is vanochtend een ongeluk gebeurd. De A58 is inmiddels weer vrij maar nog er is nog steeds sprake van oponthoud.

Op de rijbaan richting Bergen op Zoom kwamen rond 11.45 uur in de tunnel meerdere voertuigen met elkaar in botsing. Volgens de politie ging het mis toen een automobilist met aanhangwagen de tunnel inreed. De politie: "Op het moment dat deze naar beneden reed raakte hij de macht over het stuur kwijt en hierdoor kantelde de aanhangwagen. Deze was geladen met een tractor."

Een achterop komende vrachtwagenchauffeur moest uitwijken naar rechts en raakte hierdoor een ander voertuig. Hierop botsten twee andere voertuigen tegen de eerste auto aan. Ambulancepersoneel heeft alle betrokken nagezien maar niemand bleek gewond te zijn geraakt. Naast de ambulancedienst werd ook de brandweer opgeroepen.

De tunnel raakte richting Brabant volledig gestremd. Er ontstond voor de ingang van de tunnel een flinke file. Ook ter hoogte van de afslag Kapelle/'s-Gravenpolder stond het enige tijd volledig vast. Deze moest worden afgesloten nadat een vrachtwagen tegen een auto van Rijkswaterstaat was gereden (foto's 1 en 2). Bij deze aanrijding raakte niemand gewond.

Kort voor 14.00 uur kon de A58 volgens de politie weer worden vrijgegeven.