Bijna 1.300 wietplanten bij twee plantages

Toegevoegd: 11-01-2017, 15.00 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij wietkwekerijen in Tholen en Vlissingen heeft de politie dinsdag in totaal 1.285 hennepplanten ontdekt.

De kwekerij in Tholen werd ontdekt nadat was opgemerkt dat bij de Ambachtsweg een wel erg hoge belasting op het energienetwerk plaatsvond. Onderzoek van de politie leidde naar een professioneel ingerichte hennepkwekerij.

Verdeeld over twee grote ruimten trof de politie in totaal 1.162 grote oogstrijpe hennepplanten aan. De elektriciteit werd illegaal afgenomen en om deze reden is het adres afgesloten van het energienetwerk. De plantage is ontmanteld. Er zijn geen arrestaties verricht.

De Vlissingse kwekerij was gevestigd in een woning aan de Jan Vermeerlaan. Hier werden 123 wietplanten en 96 hennepstekjes in beslag genomen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (12-1-2017 om 13:06)
Mensen kapot aan wiet? P van D Alstublieft verdiep je eerst ergens in voor dat je zo naïef antwoord. Drank miljoenen mensen per jaar. Wiet blijf steken op 0. Directe dood door wiet gebruik is simpelweg niet mogelijk. Dus denk voortaan na voordat je iets onzinnigs typt....
Jac (12-1-2017 om 11:55)
@P van D: iedereen zijn eigen mening, gelukkig nog wel in Nederland. Zo tussen jouw regels door lezend kom ik toch uit bij de term "Dogma", en hierin ben jij echt niet de enigste. Daarom veranderd er helaas niets en blijven we met enorm veel drugsoverlast en bijbehorende ellende zitten, en dat is jammer. Het kan anders, dat bewijst (onder andere)de westkust van de USA. De manier zoals we het nu in NL aanpakken werk in ieder geval niet, blijkt uit de cijfers.
Robin (12-1-2017 om 09:39)
P van D, uw reactie is juist fout, voor een dagelijkse cannabis gebruiker geldt een verbeterde rijvaardigheud aangezien de focus zeer toeneemt. Er is nog nooit maar dan ook nog nooit iemand gestorven aan cannabisgebruik. Aan alcohol des te meer. Verder is illegaliteit slechts een stempel gegeven door een overheid en zegt niet over de inhoud van het verboden product. Wiet beschadigd minder hersencellen dan alcohol verder is het een mentale verslaving, geen lichamelijke zoals alcohol en cocaine. Get your facts straight, anti.
P van D (12-1-2017 om 00:51)
Niet mee eens Jac sorry.. Het blijft drugs en er gaan miljoenen mensen aan kapot.. Ja ook aan drank maar jou reactie is fout... Drugs en vooral softdrugs worden door 3 miljoen mensen gebruikt in Nederland alleen al dagelijks en die zitten ook nog vaak op de weg.. Is door CPB onderzocht.. Alcohol is al sinds de jaren 90 niet meer de grootste verslaving en toch controleert de politie alleen alcohol terwijl drugs veel meer gebruikt word.. Drugs vreten je hersen weg langzaam word je dommer en al helemaal paranoia.. Er zijn al veel mannen en jongens die geen erectie meer kunnen krijgen zonder drugs zo erg is het al.. Het is drugs en het blijft gevaarlijk en crimineel !!! Mijn buurvrouw rookt 12 joints per dag en ze vind zichzelf NIET verslaafd !
Michel (11-1-2017 om 22:43)
In jou straat waarschijnlijk nog meer P van D. Nood-verodering? haha straks vinden ze die sm-kamer van je nog. Weg privacy. Je snapt mijn punt .
Jac (11-1-2017 om 19:12)
Er blijft vraag naar cannabis, wat je ook doet. Drank en sigaretten mogen ook..... Deze leveren volgens de cijfers ook de meeste ellende op, dus als je al iets moet verbieden zijn het drank en sigaretten. Maar laten we het omdraaien, gewoon alles legaliseren. Dan heb je in 1 klap een mooie winstgevende en belastingbetalende bedrijfstak erbij en 80% minder ellende.... Verbieden is zinloos zoveel zou nu toch wel duidelijk moeten zijn voor de beleidsmakers, tis dweilen met de kraan open. We kunnen een voorbeeld nemen aan aan de westkust van USA, gewoon gelegaliseerd, en nu een hoop minder ellende daar en meer inkomsten voor de staatskas.... win win.....