Zeehondje kruipt onder politieauto Domburg

Toegevoegd: 11-01-2017, 16.27 uur

Het zeehondje is gevangen en overgebracht naar A Seal in Stellendam.
Het zeehondje is gevangen en overgebracht naar A Seal in Stellendam.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Een vermagerde zeehondenpup is dinsdag op het strand tussen Westkapelle en Domburg onder een politieauto gekropen.

Surveillerende agenten zagen het dier liggen in de buurt van strandpaviljoen Brooklyn Beach bij Domburg. "In eerste instantie dachten de collega's dat de zeehond overleden was, maar toen zij de politieauto naast de zeehond stopten, kwam de pup in beweging. Op zoek naar warmte en beschutting kroop het vermagerde beestje onder de politieauto", zo schrijft de politie op Facebook.

Agenten hebben de zeehond gevangen en overgebracht naar het politiebureau. Van daaruit is hij op transport gegaan naar de zeehondenopvang van A Seal in Stellendam. De zeehondenpup heeft inmiddels de naam 'The Beast' gekregen, naar de bijnaam van de strandjeep van de politie.

Maandag werd bij het haventje van Griete, bij Zaamslag, ook al een zeehondenpup gevonden. Ook dit diertje werd naar Stellendam overgebracht. In Kamperland werd vandaag een ernstig zieke zeehond waargenomen maar deze ging terug het water in toen een hulpverlener arriveerde. Het dier had last van longworm maar kon zogezegd dus niet gevangen worden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P.M. Moerbeek (17-1-2017 om 00:41)
We moeten allemaal opkomen voor de dieren. Hier moet ook de gemeenschap over nadenken. Wij hebben het voor de beestjes verprutst. Wij pakken alles af. Ik snap ook dat de politie er is voor andere dingen moeten zijn. Zij zijn ook mensen en ook verantwoordelijk voor wat wij met de natuur doen. Gewoon zo door gaan.Goeie zaak.
Adrie Kruit (13-1-2017 om 20:01)
Laten we eerlijk zijn, dit is wel beetje onzin van de Politie he? Je heb zo.n functie, en nu kom je wel zielig over, vind dat er veel gelijk hebben, dat ze te weinig doen ( en mogen) Justitie is waardeloos in dit land. De agenten mogen niks. maar om dat maar zulke dingen te gaan doen? Beetje laag aan de grond. Ga dan bij de dierenambulance. DRE? leuke actie toch? Uh... ik weet niet? Politie hebben we toch niet voor leuke acties? Sorry or. Maar we betalen genoeg belasting, dus laat de Politie zich met serieuze zaken bezig houden, en laat die zeehond aan een Staatsbosbeheer/dierenambulance over... Nee idd... vlissingen eo. daar moeten ze meer doen... Ze ontlopen het liever.... Jammer... Het is zo duidelijke allemaal.... Ongeloofelijk.....
W. Kruit (13-1-2017 om 10:36)
En jawel hoor. Daar zijn ze weer! Personen die geen gelegenheid ongemoeid laten om de politie op (vermeend) disfunctioneren wijzen. De politie mag geen verkeer controleren, geen dieren in nood helpen, geen bekeuringen schrijven etc, etc, etc. De lijst van taboe's is even lang als er critici zijn. Ik zou zeggen, ga bij de politieleiding en doe het dan beter, en liefst zodanig, dat je met de beperkte middelen en mogelijkheden die tot je beschikking staan, iedere burger tevreden te stellen. Sterkte!!
Dre (12-1-2017 om 11:21)
@Seabert: nee jou naam is lekker volwassen... @ THE BEAS! stelletje stakkers............ man man man, wat een onzin. Schaam je als mens dit te melden. Jou reactie is echt een intolerante reactie. Verdiep je eens in problematiek. Iets met stuurlui en aan wal staan. En leer eens fatsoenlijk typen. Ontopic: gewoon een leuke actie toch.
k (12-1-2017 om 09:59)
@p van d compleet met u eens, staan er 50 jongeren met wat vuurwerk is help mamma bel de me. het is goed dat ze zeehondjes redden maar ik vind dit meer lijken op spelen met een niet alledaags dienstvoertuig, kom collega eens kijken of we nog ergens een illegaale motorcrosser zijn motor af kunnen pakken zolang we maar niet achter de daders van oud en nieuw aan moeten. politie anno 2017 diep triest
Dirgni (12-1-2017 om 08:54)
Seabert: misschien slaat de naam van de auto op een beest van een auto, dus superkrachtig als terreinwagen. Wat een nare reactie van jou op de desbetreffende agenten. Wees blij dat er nog mensen zijn die voor een rotloontje dag en nacht voor zijn/haar medeburger klaar staat, burgers die in hun zatte kop deze agenten bespugen of bekogelen met vuurwerk o.i.d. Wat voor werk doe jij zelf? of werk je niet, en heb je als tijdverdrijf nare berichtjes op HV zeeland plaatsen? Ga iets nuttigs doen!!