Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 80 km

Zeehondje kruipt onder politieauto Domburg

Toegevoegd: 11-01-2017, 16.27 uur
Het zeehondje is gevangen en overgebracht naar A Seal in Stellendam.
Het zeehondje is gevangen en overgebracht naar A Seal in Stellendam.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Een vermagerde zeehondenpup is dinsdag op het strand tussen Westkapelle en Domburg onder een politieauto gekropen.


Surveillerende agenten zagen het dier liggen in de buurt van strandpaviljoen Brooklyn Beach bij Domburg. "In eerste instantie dachten de collega's dat de zeehond overleden was, maar toen zij de politieauto naast de zeehond stopten, kwam de pup in beweging. Op zoek naar warmte en beschutting kroop het vermagerde beestje onder de politieauto", zo schrijft de politie op Facebook.

Agenten hebben de zeehond gevangen en overgebracht naar het politiebureau. Van daaruit is hij op transport gegaan naar de zeehondenopvang van A Seal in Stellendam. De zeehondenpup heeft inmiddels de naam 'The Beast' gekregen, naar de bijnaam van de strandjeep van de politie.

Maandag werd bij het haventje van Griete, bij Zaamslag, ook al een zeehondenpup gevonden. Ook dit diertje werd naar Stellendam overgebracht. In Kamperland werd vandaag een ernstig zieke zeehond waargenomen maar deze ging terug het water in toen een hulpverlener arriveerde. Het dier had last van longworm maar kon zogezegd dus niet gevangen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
loki (11-1-2017 om 17:46)
nou P. van D, die instelling van jou mogen ze van mij ook op veel mensen toepassen, erg kortzichtig
P van D (11-1-2017 om 16:56)
Nou Nou niet zo overdrijven, een zeehond zoekt geen warmte op hoor want het is niet koud en voor zo'n beest is zelfs -20 nog niet koud want vanaf de geboorte zwemmen ze al hoor, ze kruipen niet in de buidel van mama hoor voor de kou.. Zeehonden hebben vetlaag en als ie ziek is moet je hem niet voor 1000'n euro's gaan 'redden' want dat is de natuur.. De zwakkeren gaan dood en de sterken overleven.. Op zo'n manier geef je zwakke dieren een toekomst en dus geven ze hun zwakke genen weer door en krijg je nog zwakkere dieren en dan gaan mensen nog meer geld uitgeven om ze te '' redden '' !! Zinloos
Cookie-instellingen beheren